Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši radnici Gredelja prosvjedovali su danas pred tvornice, zahtjevajući da im se otplate otpremnine


Nekoliko desetaka bivših radnika Tvornice željezničkih vagona (TŽV) Gredelj prosvjedovalo je danas pred tvornicom optužujući stečajnog upravitelja Peru Hrkaća da im nije isplatio otpremnine, kao i da to poduzeće vodi u propast.

Vezani članci Guverner HNB-a Boris Vujčić (Foto: Dnevnik.hr) Guverner Vujčić otkrio očekuje li se uskoro nova kriza: ''Trebat će se duže raditi, a ni bez stranaca nećemo moći izdržati" Slika nije dostupna Sarajevo: Radnici Gredelja vezali se konopcem pred hrvatskim veleposlanstvom

Bivši sindikalni povjerenik u Gredelju Željko Starčević izjavio je novinarima da stečajni upravitelj nije naplatio oko 70 milijuna kuna duga od Hrvatskih željeznica (HŽ). Na taj način Hrkać kreditira HŽ, dok se pola otpuštenih radnika Gredelja hrani u pučkoj kuhinji, iako im poduzeće duguje novac za otpremnine. Mi nismo otišli iz Gredelja svojom voljom, kazao je Starčević.

Bivši radnici Gredelja verbalno napali stečajnog upravitelja

Podsjetio je na riječi predsjednika Vlade Zorana Milanovića da Gredelj unatoč stečajnom postupku nije propao, te ustvrdio da je prije mjesec dana novih 12 ljudi u TŽV-u dobilo otkaz. Pogon vagona i vlakova održava malo voznog parka HŽ-a, srećom ima nešto posla s jednom američkom firmom, a jedna od najmodernijih hala u Europi - Gredeljeva novogradnja zjapi prazna, rekao je Starčević dodavši kako će TŽV ubuduće 'raditi za čavle'.

Predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Damir Jakuš podržao je zahtjeve bivših radnika Gredelja te također prozvao Hrkaća jer nije naplatio potraživanja od HŽ-a, ali i zato što ne želi prodati Gredeljeva odmarališta kako bi radnicima isplatio otpremnine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook