Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe stečajnom upravitelju

Otpušteni radnici Gredelja došli po otpremnine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši radnici Gredelja prosvjedovali su danas pred tvornice, zahtjevajući da im se otplate otpremnine

Nekoliko desetaka bivših radnika Tvornice željezničkih vagona (TŽV) Gredelj prosvjedovalo je danas pred tvornicom optužujući stečajnog upravitelja Peru Hrkaća da im nije isplatio otpremnine, kao i da to poduzeće vodi u propast.

Pročitajte i ovo Nedostatak građevinskih radnika - 5 uvozimo radnu snagu Građevinskih radnika nedostaje u cijeloj zemlji, a najviše u dva zanimanja: "Nisu dovoljno kvalificirani i kompetentni" Ilustracija Oteli ih nakon slijetanja Kraj misteriozne otmice u brdima: Policija imala dozvolu za smrtonosnu silu

Bivši sindikalni povjerenik u Gredelju Željko Starčević izjavio je novinarima da stečajni upravitelj nije naplatio oko 70 milijuna kuna duga od Hrvatskih željeznica (HŽ). Na taj način Hrkać kreditira HŽ, dok se pola otpuštenih radnika Gredelja hrani u pučkoj kuhinji, iako im poduzeće duguje novac za otpremnine. Mi nismo otišli iz Gredelja svojom voljom, kazao je Starčević.

Bivši radnici Gredelja verbalno napali stečajnog upravitelja

Podsjetio je na riječi predsjednika Vlade Zorana Milanovića da Gredelj unatoč stečajnom postupku nije propao, te ustvrdio da je prije mjesec dana novih 12 ljudi u TŽV-u dobilo otkaz. Pogon vagona i vlakova održava malo voznog parka HŽ-a, srećom ima nešto posla s jednom američkom firmom, a jedna od najmodernijih hala u Europi - Gredeljeva novogradnja zjapi prazna, rekao je Starčević dodavši kako će TŽV ubuduće 'raditi za čavle'.

Predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Damir Jakuš podržao je zahtjeve bivših radnika Gredelja te također prozvao Hrkaća jer nije naplatio potraživanja od HŽ-a, ali i zato što ne želi prodati Gredeljeva odmarališta kako bi radnicima isplatio otpremnine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene