Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petorici osumnjičenih za 22 milijuna kuna teške malverzacije u Hrvatskim autocestama (HAC) produljen je pritvor za još mjesec dana i to zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela koje im se stavlja na teret, odlučio je danas istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić.


U njegovom novom rješenju kao razlog za pritvorom više se ne navodi opasnost od utjecaja na svjedoke, što je bio slučaj prilikom prve odluke o pritvaranju krajem studenoga. Iako je tužiteljstvo to tražilo, sudac je zaključio da takve opasnosti više nema jer je u istrazi već saslušao 20 svjedoka, među kojima i one najvažnije, i preostalo mu je u siječnju saslušati još samo trojicu. Na novu odluku o pritvaranju, zbog koje će predstojeće božićne blagdane provesti u zagrebačkom Okružnom zatvoru u Remetincu, osumnjičeni imaju pravo žalbe izvanraspravnom vijeću Županijskog suda.

Vezani članci Kolone pred naplatnim kućicama Lučko - 1 Ovog vikenda na autocestama je bilo 29 posto više automobila nego istog vikenda 2020. Naplatne kućice, ilustracija Dobre vijesti za vozače! I ove godine bez sezonskog povećanja cestarina na autocestama HAC-a

Bivši predsjednik i član Uprave HAC-a Jurica Prskalo i Mario Lovrinčević, direktor Sektora za građenje Goran Legac, glavni inženjer projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željko Kandžija te direktora i suvlasnika Skladgradnje Slaven Žužul u pritvoru su od 26. studenoga. Oni su pod istragom zbog sumnje da su zlouporabom položaja i ovlasti oštetili HAC za 22 milijuna kuna jer su za tvrtku Skladgradnja namjestili natječaj bojanja tunela Mala Kapela i Sveti Rok te taj posao platili višestruko skuplje od tržišne cijene radova. (Hina)