Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osumnjičen za još 13 slučajeva primanja mita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječkog kardiokirurga Ognjena Šimića, pritvorenog zbog primanja mita, USKOK je osumnjičio da je u još 13 slučajeva od pacijenata primio novac kako bi ih operirao 'preko reda', odnosno mimo liste čekanja.

U tim novootkrivenim slučajevima primanja mita osumnjičeni kirurg je navodno od pacijenata uzeo ukupno 19.000 eura i 1000 američkih dolara.

Pročitajte i ovo Ilustracija A sve zbog "sitne" love Policajac u Vojniću uzeo 60 eura od vozača koji je prebrzo vozio: USKOK podignuo optužnicu protiv obojice Slika nije dostupna Sedam svjedoka: Šimić je uzimao mito

Zbog novih sumnji USKOK je zatražio proširenje istrage koja se protiv Šimića vodi na riječkom Županijskom sudu od sredine kolovoza ove godine.

Pročelnika Odjela za kardiovaskularnu kirurgiju riječkoga KBC-a sada se sumnjiči de je ukupno 19 puta primio mito.

Ponovno ga se tereti da je od pacijenata uzimao novac kako bi im dao prednost pred drugim pacijentima koji su čekali na operaciju.

Sumnja se da je 2001. od supruge jednog pacijenta zatražio 2500 eura koje mu je ona idućeg dana donijela u omotnici. Njezin suprug je operiran istog mjeseca, iako se inače na tu operaciju čekalo više mjeseci.

Sumnjiči ga se i da je 2002. primio 3000 eura od pacijentice koju je potom za pet dana operirao. 

U lipnju 2004. kćerki jednog pacijenta navodno je rekao da je lista pacijenata prilično duga te da prioritet imaju djeca, a kada mu je ona dala 1000 američkih dolara, oca joj je operirao za nekoliko dana. Iste godine je, tvrdi USKOK, u još tri navrata uzeo mito i to u iznosu od 4000, 2000 i 1500 eura.

Sumnja se da je lani u dva slučaja uzeo 1500 eura i 1000 eura, a tereti ga se i da je u siječnju ove godine supruzi i sinu jednog pacijenta rekao da je za ozdravljenje pacijenta neophodna krvna plazma, na što mu je supruga pacijenta predala 500 eura i bocu alkoholnog pića.

U četiri slučaja je mito navodno primio nakon obavljenog posla, odnosno operacija. U tim je slučajevima, kako se sumnja, ukupno uzeo 3000 eura, a od supruge jednog pacijenta je uzeo i vrećicu s pršutom, francuskim konjakom i štekom cigareta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene