Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska policija intenzivno radi na istrazi slučaja nacističkog simbola na travnjaku poljudskog stadiona u Splitu, a bez čvrstih dokaza neće nikoga privoditi, izjavio je u ponedjeljak u Bruxellesu ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.


"Policija na tome intenzivno radi, a sigurno neće napraviti ono što bi možda neki drugi napravili, a to je da bez čvrstih dokaza privodi odredeđene osobe. Tragove su pronašli, sigurno rade dobro, ali ponavljam ne možete nikoga pritiskati i davati rokove do kada trebaju nešto napraviti", rekao je Ostojić odgovarajući na pitanje novinara o tijeku istrage o aferi "svastika".

Vezani članci Slika nije dostupna Raspisana nagrada od 20.000 kuna za informacije o svastici na Poljudu Slika nije dostupna 'Detalje ne mogu govoriti, ali ministar i njegova obitelj su dobili zaštitu'

Ostojić je u Bruxellesu sudjelovao na sastanku ministara unutarnjih poslova zemalja članica EU-a.

Ostojić: Moguće raspisivanje nagrade za informacije o crtačima kukastog križa na Poljudu

"Ovu ću prigodu iskoristiti da još jednom podsjetim da je jako dobro što je to osuđeno od svih u Hrvatskoj i to nakon što se 20 i nešto godina to uredno zaobilazilo i što to uopće nije bila tema", rekao je.

"Ponovit ću da oni koji su bili organizatori, koji su to mogli spriječiti da se ne dogodi sramota za Hrvatsku, to nisu napravili. Mogli su prekinuti isti čas utakmicu i ono što su napravili u poluvremenu, trebali su napraviti od one minute kada su to znali, nažalost na samom početku utakmice", istaknuo je Ostojić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook