Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve da se krivci pronađu

Ostojić: Moguće raspisivanje nagrade za informacije o crtačima kukastog križa na Poljudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić najavio je u četvrtak da će iskoristiti mogućnost raspisivanja nagrade za informacije o tome tko je nacrtao kukasti križ na Poljudu, ako kriminalističko istraživanje i pomoć građana ne urodi plodom.

Policija još nije u fazi raspisivanja nagrade, ali ako istraga ne poluči rezultat, a preporuka bude da im to može pomoći sigurno ću to napraviti, rekao je Ostojić koji je nazočio završetku školovanja 321 polaznika Policijske škole "Josip Jović".

Pročitajte i ovo Ranko Ostojić (Foto: Dnevnik.hr) SABORSKI ODBOR Ostojić za Dnevnik Nove TV: Odbor za nacionalnu sigurnost dobio je izvješće SOA-e o slučaju Tolušić Ranko Ostojić o nacionalnoj sigurnosti (Foto: Patrik Macek/PIXSEL) ''ugrožena nacionalna sigurnost'' Reakcije na aferu SMS: ''Zamislite što se tek vama može dogoditi''

Na molbu da prokomentira nedavne prijetnje Hrvatskoj na You Tubeu od navodnih pripadnika Islamske države podsjetio je kako je Hrvatska često izložena takvim prijetnjama i poručio da se, bez umanjivanja eventualne opasnosti, građani ne trebaju plašiti jer sigurnosni sustav funkcionira i spreman je odgovoriti na takve izazove.

Objavljena snimka dvojice osumnjičenih za svastiku na Poljudu

Postoji teroristička prijetnja ali građani mogu biti sigurni da svi dijelovi sigurnosnog sustava funkcioniraju tako da ih što manje uznemiravaju, kako se ne bi ostvarili ciljevi takve propagande, istaknu je ministar.

Hrvatska sa ostalim zemljama Europske unije dijeli zajedničku sigurnosnu politiku s SAD-om i često razmjenjuje informacije. "Mi smo na trećem stupnju sigurnosnog rizika, koji je na snazi od terorističkog napada u Francuskoj i kasnijeg događaja u Zvorniku, a službe su sa svojim protokolima spremne odgovoriti prijetnji", kaže Ostojić.

Upitan hoće li gradnja mađarskog zida prema Srbiji povećati pritisak ilegalnih migranata na Hrvatsku Ostojić je rekao da Hrvatska primjenjuje schengenski protokol već odavno i da smo u schengenskoj zoni bili bi već sada pod takvim pritiskom.

"Kapaciteti granične policije čvrsto čuvaju hrvatsku granicu i ja sam uvjeren da mi to možemo napraviti i bez zida, a svi dosadašnji rezultati pokazuju da smo u tome bili uspješni", ustvrdio je Ostojić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene