Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Riješen misterij

Tko je Slovakinja pronađena na Krku? Njezin nakit nosile su zvijezde Prijatelja, Brigitte Bardot...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pronađena žena s Krka je Daniela Adamcova, koja ima osebujnu prošlost.

Daniela Adamcova je odlučila otići iz Slovačke 1984. zbog nedostatka slobode i emigrirala je u "zemlju neograničenih mogućnosti". "Htjela sam ići u Australiju ili Novi Zeland, to je bio moj smjer'', kazala je Daniela 2008. godine za portal mytrencin.sme.sk. U zadnji čas je dobila američku vizu. Priznala je da ne poznaje nikoga u zemlji u koju planira otići.

Planove je obitelji otkrila u zadnji tren. "Nazvala sam sestru i prijatelje, ali nitko nije htio ići sa mnom. Zato sam otišla sama'', rekla je. Danielina karijera započela je čuvanjem djece. Nakon godinu dana pronašla je vlastiti stan i počela raditi za agenciju za nekretnine.

Tada je, kako je rekla, počeo njezin život. Studirala je modni dizajn u Santa Monici. ''Dobila sam posao u draguljarnici, gdje je zapravo počeo moj interes za nakit'', kazala je Daniela.

''Moj tadašnji partner bio je glazbeni producent koji je poznavao ljude u filmskoj industriji'', pojasnila je Daniela i istaknula da je preko njega ušla u filmske vode, kroz koje je posuđivala nakit glumcima.

Primjerice, glumci iz serije "Prijatelji" nosili su Danielin nakit. Među ostalim poznatim osobama koje su nosile njezin rad su Brigitte Bardot, Barbara Streisand i zvijezde TV serije "Melrose Place".

Prije povratka u Slovačku 2000. godine Daniela je zarađivala isključivo izradom nakita. "Tada sam to počela shvaćati ozbiljnije. Poslala sam ih u Japan, New York i Hong Kong na izložbe'', prisjetila se tada Daniela.

Kazala je da je htjela probati nešto drugačije, nešto novo. ''S jedne strane, čovjek se osjeća kao kod kuće u Americi, s druge strane to je uvijek strana zemlja'', istaknula je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije je bilo od 17. srpnja Pronađena 19-godišnja Clea Brozović koja je nestala u Frankfurtu: ''Dobro je''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna na britanskom trgu Pronađena djevojka koja je nestala u Zagrebu nakon posla

Poriv za povratkom uglavnom je bila želja za obitelji. Naime, otac joj je preminuo kada je imala godinu i pol. ''Vidjela sam nakit koji je izrađivao za majku. Mama je također bila vješta. Lijepo je šivala'', prisjetila se Daniela.

Priznala je da se vratila u Slovačku jer joj je nedostajao dom. ''Žudjela sam biti s prijateljima, steći novu blizinu i kvalitetu obiteljskih odnosa. Svugdje u svijetu postoje dobre i loše stvari. Nigdje nije savršeno jer ni mi nismo savršeni. Čovjek uči cijeli život i svatko od nas treba pokušati život učiniti lijepim'', zaključila je.

 

 


 


 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene