Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobar primjer drugima

Jedini u Hrvatskoj imaju besplatan školski obrok: "Djeca napokon ne jedu pizze, hrenovke i kifle, nego domaću, kvalitetnu hranu"

Aktualno Galerija Školska kantina - 1 Školska kantina - 1 Foto: DNEVNIK.hr Školska kantina - 2 Školska kantina - 2 Foto: DNEVNIK.hr Školska kantina - 3 Školska kantina - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Škola Galerija 1/4 >>
Slavonski osnovnoškolci jedini u Hrvatskoj imaju besplatan školski obrok. Učenici Osječko-baranjske županije jedu namirnice iz vrtova, polja i plastenika domaćih proizvođača. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.

Besplatan školski obrok ima gotovo 20.000 slavonskih osnovnoškolaca, a sva hrana koja je učenicima servirana dolazi iz domaćih OPG-ova.

"Paleta svježih proizvoda. To je svježe i pasterizirano mlijeko, tu su voćni jogurti, svježi sir, vrhnje i kuhani sirevi", rekao je Ivan Gašić, proizvođač mlijeka i sira.

Ovo je, osim za proizvođače, važno i za roditelje učenika.

"Pogotovo u današnjoj situaciji, koja je komplicirana u ekonomskom i političkom smislu, pa je svaki pritisak na kucni budžet iznimno velik", rekao je Vedran Čerina, ravnatelj OŠ Augusta Šenoe u Osijeku.

Pročitajte i ovo Regulacija prometa Zastoji i blokirane ceste FOTO Oboružajte se živcima! Erdogan stigao u Zagreb, dio grada već blokiran

Pročitajte i ovo Medvjed LOVCI NEMOĆNI Noću im dolaze medvjedi, vukovi i veprovi: "Sve ih je više, a institucije ništa ne poduzimaju"

Kako bi školarci jeli zdravije, Osječko-baranjska županija izdvojila je oko 14 milijuna kuna, a razliku podmiruju općine i gradovi.

"Ono što smo željeli napraviti je da ta djeca konzumiraju kvalitetnu hranu. Hranu u ovom slučaju konzumiraju s lokalnih OPG-ova s naših polja, iz naših vrtova, plastenika. Djeca napokon ne jedu pizze, hrenovke i kifle, nego jedu domaću kvalitetnu hranu, nutricionistički potpuno potrebnu njihovoj adolescentskoj dobi", rekao je Ivan Anušić, osječko-baranjski župan.

Ugledaju li se na njih i druge županije, Hrvatska bi mogla imati više zdravije, a manje pretile djece.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene