Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jaroslav Pecnik

Osječki vjećnik optužio Glavaša za zastrašivanje, njegov sin ga optužio za klevet6i

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki gradski vijećnik Hrvatskih laburista Jaroslav Pecnik u četvrtak je svim osječkim gradskim vijećnicima uputio dopis u kojem upozorava na kršenje lani usvojene Deklaracije o poštivanju i zaštiti dostojanstva građana Osijeka, prozivajući utemeljitelja HDSSB-a Branimira Glavaša za prijetnje i zastrašivanja svjedoka koji su svjedočili u postupku protiv njega za ratni zločin.

Pecnik se na početku sjednice Gradskog vijeća obratio članovima HDSSB-a, koji su i inicirali usvajanje Deklaracije, navodeći kao primjere kršenja Deklaracije prijetnje i zastrašivanja koje su, tvrdi, upućene svjedocima koji su svjedočili u sudskom procesu koji se protiv Branimira Glavaša vodio za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991. godine.

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu Presuda Branimiru Glavašu - 3 Bio je u BiH Osuđeni zločinac u tišini se vratio: "Normalno sam prešao granicu i bez problema se krećem po Hrvatskoj"

Te je prijetnje i zastrašivanja, dodao je, na Glavaševoj facebook stranici objavio njegov sin, HDSSB-ov gradski vijećnik Filip Glavaš, a primjere toga vidi i u uvredama koje je na toj stranici Glavaš nedavno uputio saborskom zastupniku SDSS-a Miloradu Pupovcu.

'Glavaševa poruka upućena i onima koji brinu za zakonitost i moralnost'

Kao drugi primjer kršenja Deklaracije Pecnik navodi nedavni doček Glavaša na osječkom Trgu Slobode, kojeg je nazvao "političkim dernekom", a poruke koje je tom prigodom uputio Glavaš smatra "opasnim prijetnjama" koje "zazivaju obračune".

Pecnik podsjeća,kako je prije godinu dana govorio o "puzajućoj fašizaciji naše sredine te našeg društva u cjelini", upozorivši kako na takvu opasnu verbalnu agresiju u Hrvatskoj gotovo nitko ne reagira, ili reagira vrlo mlako.

Smatra kako se vijećnici HDSSB-a neće pridržavati Deklaracije, čije su donošenje inicirali, te da ni sama Deklaracija nije usvojena radi zaštite dostojanstva građana Osijeka, već s jasnom nakanom izrugivanja svemu što predstavlja sukus pristojnog građanskog društva i dostojanstva građana.

Pecniku je na početku sjednice odgovorio vijećnik HDSSB-a Filip Glavaš, koji je njegov dopis nazvao pamfletom u kojem ga lažno optužuje za nešto za što nije odgovoran. Najavio je kako će Pecnika tužiti za klevetu. Kazao je i kako će Pecnik svoj problem s Branimirom Glavašem moći uskoro riješiti u gradskoj vijećnici, u kojoj će se Glavaš uskoro pojaviti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene