Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milorad Pupovac

'Glavaševa poruka upućena i onima koji brinu za zakonitost i moralnost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik SDSS-a i šef Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac u srijedu je ustvrdio da izjava prijetećeg i uvredljivog sadržaja objavljena na službenoj facebook stranici Branimira Glavaša gdje se ljudsko lice proglašava njuškom nije upućena samo njemu nego i svima koji brinu za zakonitost i moralnost u društvu.

"Oni koji ljudsko lice proglašavaju njuškom, dakle, životinjskim licem, sebe i druge ljude koji ih slušaju oslobađaju obaveze na poštivanje moralnih i društvenih zakona, moralnih i državnih zakona. Tako je znalo biti u neka naopaka vremena, a očito je da se to ponavlja i u vremenima za koja smatramo da više nisu naopaka, ali neki ljudi jesu i dalje", rekao je Pupovac za Hinu te naglasio da takva poruka nije upućena samo njemu nego i onima koji brinu za zakonitost i moralnost u društvu.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka Milorad Pupovac i Boris Milošević Očekuju reakciju policije SDSS: "U Vukovaru nije bio sukob navijača, nego brutalni napad na djecu"

"Ta izjava nije upućena samo meni ili najmanje meni, jer se sa mnom ne komunicira, nego se poziva sve one koji tu poruku čuju da se s njuškom odnose onako kako se prema njuškama treba odnositi. To više nije u mojoj moći. Onaj tko tu moć ima nisam ja. Prema tome, ta poruka je jasno upućena onima koji brinu za zakonitost i onima koji brinu za moralnost u ovom društvu", kazao je Pupovac.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je pak da će policija reagirati prijavi li Pupovac tu prijetnju.

Glavaš o Pupovcu: 'Pogledajte ovu njušku...'

"Morate znati da u ovom slučaju kaznenoga djela prijetnja mora biti ozbiljna, shvaćena od osobe kojoj je upućena. I ukoliko gospodin Pupovac tu prijetnju prijavi, policija će sigurno postupiti", odgovorio je Ostojić na pitanje novinara hoće li policija reagirati na prijeteću poruku objavljenu na Facebook stranici Branimira Glavaša.

"Pročitajte zakon", poručio je ministar novinarima koje je zanimalo koji su sljedeći koraci, ako Pupovac to prijavi policiji.

Branimir Glavaš je na svojoj službenoj facebook stranici objavio fotografiju Milorada Pupovca te ga u šovinističkoj i uvredljivoj izjavi optužio za mržnju prema hrvatskom narodu i državi.

"Pogledajte ovu njušku i uvijek imajte na umu kako je njegova mržnja prema hrvatskom rodu i državi Hrvatskoj, jedinica mjere zla i zločinačke politike prema vlastitoj domovini...", stoji u Glavaševoj objavi.

Mediji prenose da se ta poruka u utorak pojavila u news feedu i onima koji nisu "lajkali" Glavaševu facebook stranicu, koju, kako je sam nedavno priopćio, administrira njegov sin Filip Glavaš uz pomoć nekoliko drugih osoba. Egida "sponsored", odnosno "sponzorirano", znači da su moderatori Glavaševe stranice objavili u formi plaćenog oglasa, pišu mediji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene