Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skoro umro od šoka

Osječanin dobio račun za vodu od 10 milijuna kuna!!!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majstor koji je mijenjao vodomjer u uređaj za mjerenje unio je serijski broj, a ne potrošnju. Ispravan račun je poslan M. Maroševiću i iznosi 11,80 kuna.

Srce je skoro prestalo kucati Mati Maroševiću iz Višnjevca kod Osijeka kada je u svojem poštanskom sandučiću pronašao račun za potrošenu vodu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Platila ga životom Greška vodovoda dovela do tragedije: Žena dobila astronomski račun za vodu, od šoka završila u bolnici i umrla Loša voda - 3 Nije za piće ni za kupanje Uredno im stižu računi za vodu punu blata i mulja: Komunalno tri godine ne rješava problem, a direktor dao otkaz

'Ne bih to platio nikada!'

Na njemu je pisalo da Vodovod Osijeku duguje nevjerojatnih 10,244.861,69 kuna jer je samo u roku od tri dana tijekom lipnja uspio potrošiti vrtoglavih 867.885 kubika vode! 'Čim sam ugledao račun, odmah sam se slatko nasmijao jer je to apsurdna pogreška. Pravi cirkus! Sigurno takvo što ne bi ni platili' ispričao je Ivo Stanić, zet 'računskog rekordera' koji nije dugo oklijevao, već je odmah 'okrenuo' broj osječkog Vodovoda kako bi im se požalio.

Ondje su ga uputili da se javi na prvo ili njima najbliže naplatno mjesto kako bi vratili 'vrtoglavi' račun. Novi im je već ispostavljen na kućnu adresu.  'Naše je da ispravimo grešku i to smo učinili. Pa, tko toliko vode može potrošiti!' rekao je Ljubomir Novoselić, direktor Vodovod Osijeka, napominjući kako je do greške došlo prilikom odčitavanja stanja vodomjera na terenu.

Potvrdili su to i u Službi obračuna i naplate vode.

'Došlo je do određenog raskoraka. Naime, majstor koji je na terenu obavljao redovitu izmjenu vodomjera, tom je prilikom u uređaj za mjerenje ukucao serijski broj, a ne potrošnju. Zbog toga je došlo do pogreške' objašnjava Sanja Fuis, rukovoditeljica obračuna i naplate vode u Vodovod Osijeku. Maroševiću je odmah ispostavljena ispravna faktura za potrošenu vodu, ali od svega 11,80 kuna!

Odmah ispravili pogrešku

'Sve smo učinili čim smo čuli što se dogodilo kako bismo popravili naš propust. Ispričali smo se i našim potrošačima, objasnili im što trebaju učiniti kako bi nam vratili račun, a mi im dostavili novi, ispravni. Taj drugi, važeći, glasi na 11,80 kuna jer je u navedenom razdoblju, od 14. do 17. lipnja potrošen samo kubik vode' kaže Fuis. Vodovod mjesečno na adrese potrošača pošalje 60.000 računa koji u prosijeku potroše vodu za oko osam milijuna kuna. Inače, tvrtka se brine za oko 450 kilometara vodovodne mreže, a na više od 30.000 mjernih mjesta očitava potrošnju vode. (Agencija Vlm)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene