Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navikli na snjeg

Osijek: Sve ceste prohodne, čiste se parkirališta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo ocijenio je danas kako su unatoč velikim jučerašnjim količinama snijega i jakom vjetru nadležne službe dobro odradile svoj posao, te da većih poteškoća nije bilo.

Na sastanku gradskog Stožera zaštite i spašavanja Bubalo je kazao kako je u Osijeku palo, uz vjetar od 80 kilometara na sat, više od 30 centimetara snijega, ali da je gradsko poduzeće 'Unikom' očistilo više od 200 kilometara cesta te da su svi pravci prohodni, i jučer nije bilo većih zastoja u gradskom prijevozu. Dodao je kako su prometnice čišćene po listi prioriteta, pa se nisu mogla očistiti sva područja, ali, s prestankom padalina doći će se i na ostale prostore.

Pozvao je građane i tvrtke da, bez obzira što je nedjelja, očiste snijeg ispred kuća i poslovnih prostora, dodavši kako će komunalni redari danas samo upozoravati, a od sutra i kažnjavati za nečišćenje snijega.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu VRAĆA LI SE ZIMA? FOTO Na Sljemenu pada snijeg, na Zavižanu ga ima 14 centimetara Ralica kod Ogulina Upozorenja i neodgovornima HAC kritičarima poručio: "Ralice u dva dana napravila skoro dva kruga oko Zemlje"

>> Temperature noćas i ujutro padaju i do -15, moguć i novi snijeg

Istaknuo je kako je sklonište za beskućnike popunjeno oko 70 posto, ali da prostora još ima, a pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Romano Kristić izvijestio je kako će se, u slučaju potrebe, nabavit i dodatni ležajevi i osigurati dodatni privremeni smještaj, u prostorima u gradskom vlasništvu.

Voditelj stožera zimske službe osječkoga 'Cestinga' Nikola Ercegovac kazao je kako su najveći problemi jučer bili na državnoj cesti Osijek-Klisa-Vukovar, gdje je bilo snježnih nanosa većih od jednog metra, te kod Dalja, gdje su nanosi bili oko dva metra, pa je bila angažirana dodatna mehanizacija na proboju nanosa.

Dodao je kako su veliki problem predstavljali kamioni s prikolicama i tegljači koji su prometovali unatoč zabrani, pa je pozvao policiju da takva vozila isključuju iz prometa. Istaknuo je kako su ceste na osječkome području prohodne, ali se promet odvija usporeno.

Zapovjednik osječke Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Boris Banjan kazao je kako vatrogasci za sada nemaju povećani broj intervencija, a ravnatelj osječkog Gradskog društva Crvenog križa Marko Đukić izvijestio kako volonteri toga društva pomažu starijim i nemoćnim osobama u čišćenju snijega. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene