Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: Povjerenica Lovoković preuzela dužnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladina povjerenica za grad Osijek Danijela Lovoković stupila je danas u Gradskom poglavarstvu na dužnost, na koju ju je imenovana 12. listopada nakon Vladine odluke o raspuštanju osječkoga Gradskog vijeća.

Po dolasku u Gradsko poglavarstvo Lovoković je izjavila novinarima kako će njezina zadaća biti ispunjavanje tekućih gradskih obveza prema školama, vrtićima ili izvođačima radova, iz do sada potpisanih ugovora, te pomoć u organizaciji izbora i konstituiranju sjednice novoga Gradskog vijeća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bandić o sebi 'Jedino znam raditi ko' konj' Slika nije dostupna 'Ispunila obećanje' Predsjednica imenovala Vesnu Balenović svojom povjerenicom za zviždače

Nikakvi novi poslovi, zaduženja grada ili raspolaganje nekretninama, osim ako to nije od prije preuzeta obveza, nije moja dužnost, niti to smijem raditi, rekla je Lovoković.

Dodala je kako joj poslovi gradske uprave nisu nepoznati, jer je u tom području radila osam godina, te da će se danas sastati s pročelnicima upravnih odjela kako bi se upoznala s preuzetim obvezama.

Zamoljena da komentira medijske napise po kojima Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, unatoč Vladinoj odluci o preuzimanju gradnje i financiranja dvorane "Gradski vrt", ne može raspisati natječaj, jer je zemljište u vlasništvu grada, Lovoković je rekla da mora pregledati svu dokumentaciju, a da se tek onda može o tome očitovati.

Dodala je da, po zakonskim odredbama, na gradskom zemljištu gradnju može obavljati vlasnik, ili onaj kojemu je grad dao pravo građenja, ali da u ovom trenutku ne zna je li Gradsko poglavarstvo nekome dalo to pravo.

Na novinarski upit može li ona kao povjerenica dati pravo gradnje Vladi, budući da je Gradsko vijeće raspušteno, Lovoković je kazala da ona, koliko joj je poznato, to ne može učiniti, jer bi to bilo "raspolaganje nekretninama u vlasništvu grada".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene