Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj napuštene bebe

Osijek: Nadzorne kamere snimile ženu kako ostavlja novorođenče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječka policija već drugi dan traga za majkom koja je tek rođeno dijete ostavila u košari, na ulici.

Neslužbeno doznajemo da su nadzorne kamere osječkoga Doma zdravlja snimile žensku osobu kako ostavlja novorođenče. Međutim, policija je, radi zaštite identiteta majke, ipak odlučila ne objaviti te snimke.

>>
Napuštena beba u Osijeku: Majka pozvana da se javi u zdravstvenu ustanovu

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Ilustracija Izvještaj policije Otkriven uzrok ozljeda bebe iz pulske bolnice: Roditelji curicu doveli s teškim ozljedama glave

Sve građane koji su nešto vidjeli ili čuli, policija moli za pomoć. Podsjećamo, majka je najvjerojatnije jučer sama rodila. Liječnici upozoravaju da bi mogla imati posljedica opasnih po život.

'Najčešće se može dogoditi opsežno krvarenje. Pitanje je kako je porođena i posteljica, da li je u cijelosti izašla. Bilo bi najbolje kada bi se žena javila liječniku da to netko stručno pogleda', kazala je ginekologinja Mirjana Jakobović.

Zbog malene Zvjezdane ne prestaju zvoniti telefoni u osječkom Centru za socijalnu skrb, a zovu posvojitelji. 'Javljaju nam se, stalno pitaju, ustvari žele da i dalje istaknu svoju želju da posvoje ovako malu bebicu', kazala je Jelka Kobučar, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Osijek.

Ipak, o posvojenju je još prerano govoriti. 'Ukoliko se tri mjeseca ili duže ne pojave roditelji onda će sigurno djevojčica biti za posvojenje', dodala je. Do tada, djevojčica će dobiti ime, privremenog skrbnika i udomitelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene