Obavijesti Video Pretražite Navigacija
građani zgroženi

Osijek zaprašivanje komaraca plaća znatno više od Vukovara: "Svejedno nas grizu, samo skuplje"

Zaprašivanje protiv komaraca - 1
Zaprašivanje protiv komaraca - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zaprašivanje protiv komaraca - 1 Zaprašivanje protiv komaraca - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zaprašivanje protiv komaraca - 3 Zaprašivanje protiv komaraca - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zaprašivanje protiv komaraca - 2 Zaprašivanje protiv komaraca - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Razlika u cijeni aviotretiranja protiv komaraca Galerija 1/4 >>
Iako trpe stotine uboda komaraca, Osječani zaprašivanje avionom plaćaju i nekoliko puta skuplje nego, primjerice, Vukovarci. Iz grada se pravdaju time da se samo jedna tvrtka javila na natječaj.

Umjesto da uživaju u zadnjim trzajima ljeta, građani Osijeka ''uživaju'' u skupim ubodima komaraca. Ondje je aviotretiranje dva i pol puta skuplje nego u susjednom Vukovaru, zbog čega su građani zgroženi.

Pročitajte i ovo Komarci u zrakoplovu Let je kasnio dva sata VIDEO Okupirali zrakoplov i terorizirali putnike: Bespomoćno mahali i pokušavali otjerati krvopije Ilustracija Pošast se širi Znanstvenik WHO-a: "Velika prijetnja stiže jugu Europe"

"Vjerujem da su osobni interesi u tom puno veći nego u tome hoće li u gradu biti komaraca ili ne, hoće li biti ugodno živjeti u Osijeku ili ne. Znači da su interesi pojedinaca iznad grada", rekao nam je Andrej.

Loših iskustava ima i Stjepan: "Grizu nas svejedno, iako je skuplje. Ovo tretiranje što idu ulicom u bašču ne dolazi i onda komaraca ima koliko hoćete."

Marina je rekla da je ovo "lopovluk, naša država Hrvatska", a jedan nam je Osječanin rekao da se "moraju nahraniti ovi domaći političari."

Grad Osijek hektar tretirane površine plaća 125 kuna, dok grad Vukovar plaća 50 kuna. Vlasnik aviona potvrdio nam je da u oba grada let naplaćuje isto – 30 kuna po hektaru. To znači da jedno aviotretiranje od 1300 hektara grad Osijek plati 97.500 kuna više nego grad Vukovar.

Zaprašivanje protiv komaraca - 1 Razlika u cijeni aviotretiranja protiv komaraca (Foto: DNEVNIK.hr)

O ovome smo razgovarali i s osječkom oporbom, koja je također u čudu.

"Razlika u novcu očito postoji. Smatram da grad Osijek treba dati odgovor gdje je taj novac", rekao je Ivan Radić, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a.

Iz grada su nam u utorak rekli da se na natječaj javila jedna tvrtka pa nisu imali izbora.

"U sustavu javne nabave mi ne možemo utjecati, nezadovoljni smo cijenom. Evo, koristimo priliku da pozovemo da se jave svi zainteresirani pružatelji usluga koji ispunjavaju sve uvjete sukladno zakonskoj regulativi u RH", rekao je Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu Grada Osijeka.

Iako su nezadovoljni cijenom, prihvatili su sve uvjete jedinog ponuđača te Osijek i dalje ima najskuplje aviotretiranje, ali i najviše komaraca.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene