Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I praćenja

Miljenić podnio kaznenu prijavu zbog navodnog prisluškivanja suca Turudića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pravosuđa Orsat Miljenić podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja kako bi se rasvijetlile tvrdnje predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića koji je sredinom kolovoza u medijima izjavio da je žrtva nezakonitog praćenja i prisluškivanja.

U Ministarstvu pravosuđa potvrđeno je da je ministar Orsat Miljenić podnio prijavu kako bi zaštitio predsjednika zagrebačkog Županijskog suda, ali i dignitet sudbene vlasti. Pojašnjavaju da je ovaj slučaj potrebno rasvijetliti, jer ukoliko su Turudićeve tvrdnje istinite, počinjeno je teško kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na Pantovčaku - 6 Nova kritika Milanović: ''Plenković dobro zna kakva je čovjeka doveo na čelo DORH-a'' Ivan Turudić propucani automobil Turudiću vraćeno vozilo, očevid je gotov: "To je službeni kalibar jugomilicije"

Policija: Ne pratimo i ne prisluškujemo Turudića

Sumnju da ga prate i prisluškuju Turudić je iznio 12. kolovoza na javnoj televiziji ističući da su mu to rekli "ljudi iz policije". Dva dana ranije u opširnom razgovoru za Večernji list Turudić se okomio na aktualnu vlast, što je u drugim medijima interpretirano kao isticanje kandidature za HDZ-ovog ministra pravosuđa.

Turudić je to prokomentirao riječima da je očekivao burne reakcije, ali da ga je "malo začudio" predsjednik Republike Ivo Josipović koji je ustvrdio da politički angažman sudaca smatra neprimjerenim i inkopatibilnim s dobrim demokratskim načelima i podjelom vlasti te da bi sudac s političkim ambicijama trebao odstupiti iz pravosuđa.

"U pravu je Predsjednik RH kad kaže da nemaju formalne ovlasti da me smijene, međutim, ja sam posve siguran da represivni aparat radi na tome", rekao je Turudić.

Ravnateljstvo policije oštro je demantiralo Turudićeve tvrdnje o praćenju i prisluškivanju, ističući da on "nije bio predmetom niti jednog kriminalističkog istraživanja koje je policija provodila, odnosno provodi". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene