Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Organizatorica o velikom prosvjedu

Tuga u Splitu nakon Lukinog ubojstva: "Najlakše je sjediti u fotelji i tipkati po mobitelu, ali mi smo spremni ići do kraja"

Aktualno Galerija Anka Đikić, organizatorica prosvjeda Anka Đikić, organizatorica prosvjeda Foto: Dnevnik Nove TV Prosvjed u Splitu - 1 Prosvjed u Splitu - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Prosvjed u Splitu - 2 Prosvjed u Splitu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Prosvjed u Splitu - 3 Prosvjed u Splitu - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Prosvjed u Splitu - 4 Galerija 1/5 >>
Mnoštvo građana okupilo se u Splitu da bi prosvjedovalo nakon ubojstva Luke Bančića, a o toj je temi reporter Ivan Kaštelan razgovarao s organizatoricom Ankom Đikić.

U Splitu je održan prosvjed "Danas Luka, sutra JA" organiziran zbog ubojstva 22-godišnjeg Luke Bančića, a o svemu je s organizatoricom Ankom Đikić razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

"Zahtjeva je puno, ali nastojat ću ih rezimirati. Prvi se odnosi da Lukin ubojica mora biti optužen za teško, a ne obično ubojstvo. Reforma svih sustava, odgovornost sudaca zbog dugotrajnosti postupaka i donošenja odluka i kazni, uvođenje internog nadzora u rad DORH-a, izmjene Kaznenog zakona te reforma sustava socijalne skrbi", rekla je Đikić.

"Najlakše je sjediti u fotelji, tipkati po mobitelu i buniti se. Redovito se okreće glava dok se nešto dogodi nekom našem. Kao što je Zagreb imao i još uvijek ima Luku Ritza, budući da njegov lik živi među nama, Split sada ima Luku Bančića i krajnje je vrijeme da se u ovoj državi više nikada ne dogodi niti jedan Luka", dodala je.

Pročitajte i ovo Ilustracija BLAGAJNE POLITIČKIH STRANAKA Na čijem računu leže milijuni, a tko broji tek stotine eura? "Iz groba nas vuče za noge"

Odgovorila je i na pitanje što će se dogoditi ako se ti zahtjevi ne uvaže.

"Mi smo spremni ići do kraja. Mislim da je masa ljudi, koja je nas na prosvjedu šokirala i iznenadila, spremna s nama ići dalje. Prvenstveno sa zahtjevima idemo prema Vladi, Saboru i Ministarstvu pravosuđa. Ako to ne uspije – jer svi smo izgubili vjeru u sustav – onda smo spremni iz Splita ići do Trga svetog Marka u Zagrebu", napomenula je.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 4 Mijenja se Zakon o strancima Navike Hrvata brzo je pohvatao, ali nije mu bilo lako: "Učim korak po korak"

Još uvijek nisu tražili sastanak s vladajućima jer žele otići s konkretnim zahtjevima koje su dobro artikulirali pravnici. Također je rekla da je i osumnjičenik žrtva sustava.

"Ja ga još uvijek ne mogu niti želim nazvati ubojicom. Naravno da to ne opravdava ono što je on počinio jer nitko ne smije nikome oduzeti život, ali počinitelj je žrtva sustava socijalne skrbi. To je dijete razorene obitelji i nije jedino takvo na ulici. Kada u tom sustavu napunite 18 godina, vi ste osuđeni na ulicu, a najčešće to završi nečim ovakvim i zatvorom", zaključila je Đikić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene