Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Zbog povećane količine pesticida etilen oksida u sjemenkama sezama, s tržišta se povlače Grisini - sezam, mak, lan te Grisini - sezam koje na tržište stavlja Tommy, izvijestilo je u petak Ministarstvo poljoprivrede. Također, zbog utvrđene povećane količine pesticida etilen oksida povlači se proizvod "Sjemenske sezama", Colfiorito Fertitecnica, talijanskog proizvođača, podrijetlom iz Indije.


Riječ je o proizvodima: Grisini - sezam, mak, lan (Sfornatini - sesamo, lino e papavero) od 125 grama, broja L200923, koje je najbolje upotrijebiti do: 23. rujna 2021. i te Grisini sezam (Sfornatini sesamo), također od 125 grama, s istim brojem i datumom.

Vezani članci Nadzorna mačka Mislili da ih snima sigurnosna kamera, a onda su otkrili što se zapravo krije na stropu Sjemenke sezama, ilustracija Opet se povlači: U proteklih nekoliko dana s polica trgovina uklonjeni proizvodi s istim sastojkom

Grisine proizvodi talijanska tvrtka La Mole, a na hrvatsko tržište stavlja ga Tommy d.o.o., sa sjedištem u Splitu.

Povlače se i sjemenke sezama

S tržišta se povlače "Sjemenke sezama", pakiranje od 200 grama, Colfiorito Fertitecnica, LOT 2014716, upotrijebiti do 30.05.2021., jer sadrže povećanu količinu pesticida etilen oksida.

Proizvod nije u skladu s Uredbom EU o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Sezam je podrijetlom iz Indije, a proizvođač je Fertitecnica Colfiorito SRL, Colfiorito Foligno iz Italije.

Stavljen je na tržište putem maloprodajnih trgovina Konzum plus d.o.o., a detaljniji podaci o opozivu dostupni su na njihovim web stranicama

https://www.konzum.hr/novosti/opoziv-i-povlacenje-proizvoda-sjemnke-sezama-200g-fertutecnica-s-trzista

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima, navodi se u priopćenju.