Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekad i sad

Oporba vs. Vlada: Što su govorili prije, a što sada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U studenom 2010. godine također su se vodile gorljive rasprave o proračunu. No, tada su današnji vladajući i opozicija bili u obrnutim ulogama.

SDP kao glavna opozicijska stranka najjače se protivio prijedlogu proračuna vladajućih, danas to isto radi HDZ koji SDP-ov proračun naziva zabrinjavajućim dok ga oni sami nazivaju povijesnim.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

Predsjednica najveće oporbene stranke Jadranka Kosor proračun je nazvala još jednim 'probnim balonom' koji 'drži vodu dok majstori ne odu'. A kako je to izgledalo kad je njena stranka bila na vladajućoj strani?

Kosor je prijedlogom proračuna za 2010. godinu obećala nova radna mjesta, obećala je da će biti 'dovoljno za rodiljne naknade, za mirovine, plaće, te za socijalno ugrožene i nezaposlene'. 'Razočaran sam', odgovorio joj je Milanović. 'Prijedlog proračuna je loš za Hrvatsku. Jeste li svjesni da ovako više ne može? Stojimo na mjestu i s takvom politikom ulazak Hrvatske u EU neće ništa promijeniti', nastavio je Milanović.

>> 'Povećanje PDV-a za najsiromašnije je harač x3'

Prije dva tjedna Jadranka Kosor izjavila je nešto slično za sadašnji Linićev proračun. 'Ne, to nije dobro. Dakle, ako se zaista krene tim tragom bit će to samo nastavak politike od 2000. do 2003. kada se zaista u tom vremenu prodalo sve što se dalo', kritizirala je Kosor.

Oporbeni vođe su 2010. godine čak razmišljali o smanjenju PDV-a s 23 % na 22 % kad bi bili na vlasti, a danas proračun dižu na 25 % uz očekivanu uštedu od 4 milijarde kuna. Hoće li se njihova očekivanja i ostvariti?

2010. godine SDP-ovci su govorili o previsokim kamatama za kredite. 'Nema opravdanja za ovako visoke kamate unutar bankarskog sektora, pogotovo za poduzetnike', govorio je prije godinu i pol sadašnji ministar Branko Grčić.

'Sviđalo se to nekome ili ne, Hrvatska je jedina država koja će na ovaj ili onaj način izaći iz krize bez ičije pomoći', izjavio je bivši ministar financija, Ivan Šuker, 2010. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene