Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspuštanje Sabora

U sjedištu SDP-a sastali se Benčić i Grbin, prosvjedi oporbe se šire? Reporterka Dnevnika Nove TV: "Inicijativa je osuđena na propast"

Aktualno Galerija Petra Buljan, novinarka Petra Buljan, novinarka Foto: DNEVNIK.hr Glasovanje osuđeno na propast - 1 Glasovanje osuđeno na propast - 1 Foto: DNEVNIK.hr Glasovanje osuđeno na propast - 2 Glasovanje osuđeno na propast - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Glasovanje osuđeno na propast - 3 Galerija 1/4 >>
Dok traje istraga je li u snimanju Zagreba nakon potresa bilo malverzacija, u javnost su procurili mailovi koji sugeriraju da su se prvo dogovarali poslovi, a onda su tek išli postupci nabave.

Oporba je burno reagirala na najnoviji razvoj događaja oko afere u Ministarstvu kulture, a nezadovoljni traže i raspuštanje Sabora.

Ispred središnjice SDP-a za Dnevnik Nove TV javila se reporterka Petra Buljan.

Pročitajte i ovo Prosvjed - 2 Odjeci prosvjeda Vladajući se rugaju lijevoj oporbi: "Ti ljudi kao da žive u svemiru, da nije žalosno bilo bi smiješno"

"Treba biti realan, treba priznati da je to glasovanje, odnosno inicijativa osuđena na propast jer oporba jednostavno nema tih 76 ruku. Svjesni su toga i sami pa su nastavili razgovarati o taktici kojom će aktivirati birače da izađu na izbore, ali i da do njih dopru sve poruke koje žele. Jedna od tih taktika bio je onaj prosvjed na Markovu trgu, a o ostatku i nastavku taktike u sjedištu SDP-a razgovarali su Sandra Benčić i Peđa Grbin. Taj je sastanak završio prije nekoliko trenutaka i na stolu je i dalje ideja da bi se ti prosvjedi mogli nastaviti. Ovaj se put razmišlja čak i o opciji da se oni prošire i na druge gradove. Nisu htjeli ni potvrditi ni demantirati da su se to dogovorili jer sve te planove treba provjeriti s ostatkom stranaka na ljevici", izvijestila je Petra Buljan s Iblerova trga. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Glas građana Hoće li se ljevica i centar uspjeti ujediniti protiv HDZ-a? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Svi detalji trebali bi biti poznati u srijedu nakon glasanja u Saboru. 

"Nakon toga ćemo vidjeti koji je plan ljevice za dalje", rekla je reporterka. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene