Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pljušte reakcije

Oporba se zbog Jakuševca obrušila na Tomaševića: "Prvi odron nisu shvatili ozbiljno"

Zagrebačka oporba zbog novog odrona smeća zatražila je hitne izvide na Jakuševcu i ostavku čelnika Čistoće.

Gradska oporba ustvrdila je u ponedjeljak da se jutrošnja nesreća na Jakuševcu u kojoj su ozlijeđene tri osobe dogodila zbog ignoriranja problema te je zatražila hitan izvid i ostavku voditelja Čistoće Davora Vića.

"Jakuševečko odlagalište više nije sigurno mjesto za vlastite djelatnike i zbog takve neodgovornosti netko mora snositi odgovornost", poručio je zagrebački Most i zatražio razrješenje dužnosti voditelja Čistoće Davora Vića.

Incident takvih razmjera, kažu u Mostu, zahtijeva i hitan izvid na odlagalištu kako bi se utvrdili stabilnost i pomaci u cjelokupnoj masi odlagališta.

"Nesreća se dogodila zbog ignorancije problema o kojem pričaju svi građani Novog Zagreba jer ne mogu živjeti zbog nesnosnog smrada koji se širi gradom", kažu u Mostu.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević stigao na Jakuševec nakon drugog odrona smeća u mjesec dana Još jedan incident FOTO Katastrofa na Jakuševcu! U odronu smeća stradala tri radnika, jedan ostao bez ruke, Tomašević: "Za ovo mora biti sankcija"

Gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću zamjeraju što se nakon prvog odrona 11. studenoga "u potpunosti oglušio na upute gradske oporbe".

"Od tada do danas nije proveo ispitivanja kojima bi se utvrdio razlog zbog kojeg se jakuševečko odlagalište odronilo prvi put ili njihove rezultate skriva od javnosti" priopćio je zagrebački Most.

Prvi odron nije shvaćen ozbiljno

Predsjednik gradskog ogranka HSLS-a Darko Klasić rekao je na konferenciji za novinare da se u mjesec dana ništa nije promijenilo u načinu formiranja odlaganja otpada te se i dalje nastavlja s miješanim odlaganjem biootpada i mljevenog krupnog otpada.

"Iako je od posljednjeg urušavanja otpada na Jakuševcu prošlo mjesec dana, današnji odron smeća pokazuje da Tomašević i gradska uprava nisu prvi odron i njegovu sanaciju shvatili dovoljno ozbiljno", izjavio je.

Pročitajte i ovo Vanja Mučena je i upucana Otkriveni stravični detalji posljednjih trenutaka života djevojčice Vanje (14): Vezali su je, strpali u vreću, objavljeno i gdje su je ubili

Tvrdi da u predloženom proračunu Zagreba za 2024. nije predviđeno izdvajanje ni za jedan od velikih projekata izgradnje infrastrukture kojima bi se trebao riješiti problem gospodarenja otpadom u Zagrebu.

"Politika gradonačelnika Tomaševića i stranke Možemo! vezano sa gospodarenje otpada očigledno i dalje ostaje samo deklarativna, a Zagreb postaje sramota u Europskoj uniji kad je riječ o gospodarenju otpadom", izjavio je Klasić.

Zagrebački odbor HDZ-a ustvrdio je u ponedjeljak da je novi odron smeća na Jakuševcu u kojem su jutros tri osobe ozlijeđene, kao i 11. studenog, izazvalo odlaganje velike količine razvrstanog biootpada, zbog čega prozivaju gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene