Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba nema dvojbe

Fuchs u bolnici preko reda? I HDZ čeka da se očituje: ''Ja nisam njegov odvjetnik da objašnjavam što je i kako bilo''

Aktualno Galerija Radovan Fuchs, ministar obrazovanja - 1 Radovan Fuchs, ministar obrazovanja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Radovan Fuchs, ministar obrazovanja - 2 Radovan Fuchs, ministar obrazovanja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bolnica, ilustracija - 1 Bolnica, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bolnica, ilustracija - 2 Galerija 1/4 >>
Oporbeni zastupnici osudili su u utorak pregled ministra obrazovanja Radovana Fuchsa u bolnici preko reda. Smatraju da ne bi trebao imati veća prava od drugih pacijenata te da je zlorabio politički i društveni status, dok iz HDZ-a poručuju kako očekuju da se ministar o tome očituje.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs, za kojeg je bolnica priznala da ga je primila preko reda jer je liječnik smatrao da se radi o hitnom slučaju, danas se Dnevniku Nove TV nije javljao.

Da je ministar primljen preko reda - požalili su se pacijenti zagrebačke traumatološke klinike.

"Kako vas nije sram, čovječe Božji, pa nije to tvoja djedovina, to je opće dobro!", poručio je Veljko ministru.

Fuchs o tome šuti. Objašnjenje je li imao povlašteni tretman - ne nude ni bliski mu suradnici. Ne žele reći kakvu je ozljedu imao, pa ni kako se ozlijedio. Kažu - nije na bolovanju.

Pročitajte i ovo Sudar automobila i kamiona u Buzinu - 1 Nema ozlijeđenih Automobil i kamion sudarili se u Buzinu: "Da sam ga vidio, stao bih!"

Samo dan prije odlaska na pregled bio je pred kamerama. Ničim nije ukazivao na zdravstvene probleme.

"Liječnik kod kojeg je ministar obrazovanja bio - kažu u Klinici za traumatologiju - procijenio je da rendgen treba obaviti po hitnom postupku. No, kako slučaj ipak nije bio hitan, Fuchs nije zadržan u bolnici, već je pušten na kućnu njegu", objasnila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

Primjera poput ovog ne nedostaje. Bivši ministar graditeljstva
Predrag Štromar - svojedobno je zaboravio na uključene mikrofone,
pa se i sam našao na udaru kritika.

Termin je ipak dobio ranije u drugoj bolnici. Danas uvjerava - nije tražio "vezu".

S vezom ili bez nje - saborska oporba ne štedi Fuchsa, ni takvu praksu.

Oporba ujedinjena

Svaki političar i javna osoba kada dođu u bolnicu, u sustav javnog zdravstva, ne bi trebali i ne smiju imati veća prava od drugih korisnika javnozdravstvenih usluga koji u tom trenutku traže tu uslugu, ocijenio je Arsen Bauk (SDP).

''Ako želi preko reda, ima privatno zdravstvo i neka plati'', poručio je.

Bauk je kazao da je ove godine sam, nažalost, bio korisnik usluga zdravstvenog sustava i nije imao osjećaj da je dobio bilo što preko reda i bio je zadovoljan uslugom.

''Ne znam zašto i ministar nije tako, pri čemu se referiram na ono što piše u medijima da ga je u bolnici dočekao i zaštitar. Dakle, pretpostavljam da u tom slučaju nije kao običan građanin došao u čekaonicu, prijavio se na trijažu i čekao svoj red'', rekao je.

Dalija Orešković (Centar) ustvrdila je da je Fuchs na neki način koristio svoj utjecaj, politički i društveni status da ostvari nešto preko reda, a da je HDZ preventivnim antikorupcijskim tijelima koja bi se trebala baviti takvim problemima srezao ovlasti pa takve stvari prolaze ispod radara.

''To je normalno za njih, sjetite se cijepljenja preko reda, ne čudimo se više ničemu'', komentirao je Stipo Mlinarić (DP) postupak ministra Fuchsa.

Pročitajte i ovo Toplinski val, ilustracija - 3 Ekstremne temperature Toplinski val diljem svijeta: Temperature idu do 46 stupnjeva

I Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) smatra da je to modus operandi HDZ-a, ništa novo, način na koji vode državu.

Damir Habijan (HDZ) kazao je kako očekuje da se ministar Fuchs o tome očituje tijekom dana i kaže što je bilo: "Ja nisam njegov odvjetnik da objašnjavam što je i kako bilo, očekujem da se ministar Fuchs o tome izjasni.''

Da se umjesto u državni "ukrcao" u privatni vlak - ne krije Fuchsov mlađi kolega u Vladi.

"Da se lakše dogovorim za termine, brže, jer ne možeš doći
u poziciju da si u čekaoni, obzirom na posao koji imaš", rekao je ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene