Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je u pravu?

Opet nesuglasje oko rezidencije u Visokoj: Tko će platiti režije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
5034 kune. Toliko iznose režije za veljaču i ožujak za rezidenciju u Visokoj ulici.

Iako su se u složili oko proslave Oluje, predsjednica i premijer ponovno su u nesuglasju oko korištenja rezidencije u Visokoj ulici. Naime, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović za nju je, kako tvrdi Državni ured za upravljanje državnom imovinom, dobila račune za režije. S Pantovčaka poručuju da takve račune nisu dobili, te da ih, ne mogu ni platiti, jer predsjednica nikad zgradu nije preuzela.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

5034 kune. Toliko iznose režije za veljaču i ožujak za rezidenciju u Visokoj ulici. Ured za upravljanje državnom imovinom proslijedio je račune na plaćanje Uredu predsjednice.

'Kako su pristigli računi za još uvijek praznu nekretninu, tako je Državni ured kontaktirao Ured predsjednice, dosad se nisu povratno javili. S obzirom na mjesec travanj, računi se trebaju podmiriti', poručili su iz DUUDI-ja.

Predsjednica osnovala Povjerenstvo: Želi znati gdje će joj biti Ured

Iz Ureda predsjednice poručili su nam da nikakvu obavijest za plaćanje računa za ovu rezidenciju u Visokoj ulici nisu dobili iz DUUDI-ja, te da zbog toga, kažu, nisu niti dužni platiti račun za struju.

Kao ni, kažu, račune za ostale režije.

Odlukom Vlade s kraja siječnja rezidencija u Visokoj ulici pripala je Uredu predsjednice.

Iz Ureda predsjednice tvrde kako fizičke primopredaje rezidencije nikada nije bilo, te kako je predsjednica nikada nije koristila, niti u njoj boravila. No, izvori iz Vlade kažu - bez obzira na to što je vila u Visokoj prazna, predsjednica mora plaćati trošak hladnog pogona.

Analiza poruka predsjednice: 'Svatko želi više ovlasti nego što ima'

U međuvremenu, kako se odugovlačilo s plaćanjem računa, na kraju ih je podmirio DUUDI. A u mjesecima koji dolaze ovakvih računa za rezidenciju u Visokoj ulici bit će još. Primjerice za vodu, za odvoz otpada. Ako se pita DUUDI, tko će ih ubuduće plaćati, još uvijek se ne zna.

Tko je u pravu?

A tko je u ovoj priči u pravu? Čija je rezidencija u Visokoj? Na ova pitanja odgovorio je reporter Nove TV Andrija Jarak:

'Rezidencija je u vlasništvu Državnog ureda za upravljanje imovinom. Činjenica je da je Vlada ustupila na raspolaganje uredu predsjednice kao što je i činjenica da njezin Ured tu zgradu nikad službeno nije preuzeo. Poprilično neozbiljno izgleda ovo prepucavanje i nadmudrivanje oko jedne rezidencije.

Predsjednica je u kampanji često spominjala tu zgradu kao jednu od mogućih lokacija za svoj buduči ured, ali je nikad je kažu u njezinom Uredu službeno nije zatražila. Vlada je ustupila zgradu na korištenje, bez prethodnih konzultacija. Predsjednica je osnovala stručno povjerenstvo koja mora odlučiti o lokaciji budućeg ureda. Nakon što naprave sigurnosnu i financijsku analizu izaći će s prijedlogom.

Iako to u Uredu ne žele potvrditi dojam je da predsjednica želi otići iz rezidencije na Pantovčaku na neku drugu lokaciju. Tad će se znati i kamo treba slati račune. Do tada, za Vladu je zgrada briga Predsjednice, a za Predsjednicu je ona i dalje briga Vlade. Ovu zgradu i dalje nitko ne koristi. A tko god platio račune za struju, vodu i odvoz smeća, to je novac svih nas poreznih obveznika.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene