Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pantovčak, Visoka ili...

Predsjednica osnovala Povjerenstvo: Želi znati gdje će joj biti Ured

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz ostale objekte, razmotrit će se i nekretnine u Visokoj ulici, kao i opcija smanjenja postojećeg kompleksa Pantovčak, stoji u Priopćenju.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o pokretanju postupka za određivanje sjedište Ureda predsjednice RH, stoji u priopćenju objavljenom na njenim službenim stranicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbacio optužbe Evo što o preseljenju u Visoku kaže Ivo Josipović Slika nije dostupna Ured predsjednika: Ivo Josipović idući tjedan počinje s preseljenjem u Visoku ulicu

U priopćenju stoji i kako se odlukom pokreće postupak određivanja sjedišta Ureda Predsjednice, obzirom na činjenicu kako je postojeći smještaj Ureda posljedica izvanrednih ratnih okolnosti.

Analiza poruka predsjednice: 'Svatko želi više ovlasti nego što ima'

Piropćenje donosimo u cijelosti:

'Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o pokretanju postupka za određivanje sjedišta Ureda predsjednice Republike Hrvatske. Odlukom se pokreće postupak određivanja sjedišta Ureda Predsjednice, obzirom na činjenicu kako je postojeći smještaj Ureda posljedica izvanrednih ratnih okolnosti.

Prvo sjedište Ureda predsjednika Republike Hrvatske bili su Banski dvori, a nakon njihovog raketiranja, 07. listopada 1991. godine, Ured predsjednika privremeno je premješten na sigurniju lokaciju na Pantovčaku. Sukladno tome, nameće se potreba da se u postupku predviđenom Odlukom konačno utvrdi trajno sjedište Ureda.

Slijedom navedenog osniva se Povjerenstvo koje će utvrditi uvjete, odnosno smještajne potrebe Ureda, a polazeći od sigurnosnih, tehničkih, protokolarnih i prostornih standarda. Posebno će se voditi računa o troškovima postojeće lokacije, te troškovima preseljenja i prenamjene drugih raspoloživih objekata u vlasništvu Republike Hrvatske. U tom smislu, uz ostale objekte, razmotrit će se i nekretnine u Visokoj ulici, kao i opcija smanjenja postojećeg kompleksa Pantovčak.

Nakon što Povjerenstvo završi s radom i izradi stručni nalaz o smještajnim potrebama Ureda te utvrdi koje nekretnine i u kojem opsegu udovoljavaju uvjetima utvrđenim stručnim nalazom, Predsjednica Republike donijet će, u suradnji s Vladom Republike Hrvatske i Hrvatskim Saborom, Odluku o sjedištu Ureda.

Do donošenja Odluke o sjedištu Ureda, sjedištem Ureda smatrat će se Pantovčak 241.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene