Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stručni žiri Hrvatske automobilske udruge dodijelio je titulu "Hrvatski automobil 2007. godine" i nagradu "Zlatni kotač" novoj Opel Corsi.


Stručni žiri HAU, kojeg čine stručnjaci i znanstvenici iz specijalističkih područja automobilske tehnologije i cestovnog prometa, odlučio je jutros i o "Zlatnim plaketama" za najbolje automobile po kategorijama.

Vezani članci Snijeg u Orahovici - 2 Orahovica se probudila pod snijegom, pada i u Lici. HAK upozorava - ne krećite na put bez zimske opreme HGSS Gospić u akciji spašavanja - 3 Dvoje planinara na cesti prema Zavižanu zahvatila mećava, spašavao ih HGSS

Za nižu klasu dobiva je Opel Corsa, za mali monovolumen Nissan Note, za MPV Škoda Roomster, monovolumen Citroen C4 Picasso, za karavan Alfa Romeo 159 Sportwagon, SUV Hyundai Santa Fe, terenac Mercedes-Benz GL, sportski automobil BMW 3 Coupe, kabriolet Volkswagen Eos, a za poslovnu limuzinu Plaketu dobiva Volvo S80.

Nagradu za sigurnost osvojio je Ford S-Max, za dizajn Peugeot 207, za isplativost Chevrolet Captiva, za ekologiju Toyota i za kvalitetu Mazda.

Rezultati izbora objavljeni su u Centru za vozila Hrvatske, a nagrade će biti uručene 30. studenoga na svečanosti u Hrvatskom autoklubu.