Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Općinama na obali prijeti bankrot

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bankrot prijeti brojnim općinama na obali. Naime, općine su vlasnicima još prije 20 i više godina oduzimale zemlju, na njoj su izgrađeni brojni hotelski kompleksi koji su privatizirani. Vlasnici zemljišta tužili su općine koje su ih trebale isplatiti. Upravo zbog toga dogodio se bankrot u Općini Podgora.

Upravo se to dogodilo Općini Podgora. Podgorani već 10 godina upozoravaju kako se problem sa zemljištem mora riješiti, no uzaludno. 

Pročitajte i ovo Provjereno: Zemljište u općini Tisno - 3 Tko je tu lud? Htjela prodati zemlju pa se šokirala: "Stabla su izvađena s korijenom, moj suhozid samljeven..." Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila

"Počevši od Matešine Vlade, preko Vlade pokojnog Ivice Račana, Vlade Ive Sanadera, Fonda, ministarstava pravosuđa i financija, nema institucije pa čak i preko saborskih zastupnika koji nisu ništa pokrenuli u okviru Sabora. Nema institucije gdje se nismo žalili", rekao je Momir Sumić, načelnik Općine Podgora. 

Podgorani, kojima je turizam glavni izvor prihoda ogorčeni su bankrotom proračuna koji blokira svakodnevni život. Lopticu odgovornosti svi prebacuju jedni na druge. Hotelska poduzeća iako koriste zemljište koje nije njihovo nego bi trebalo biti upisano na Fond, očekuju da vlasnike isplati općina. Fond sve prebacuje na Ministarstvo pravosuđa, a deblji kraj u ovom slučaju izvukla je lokalna vlast.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene