Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPASNA UTRKA U LICI

Napali ih stršljeni: 'Apsolutni užas, uvlačili su im se pod kacige i ubadali ih u vrat i po ramenima''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za vrijeme utke motorima jato stršljenova zavuklo se među natjecatelje. Dok su ih neki uspjelli izbjeći,drugi su se jedva spasili

Neviđeni prizori na nedjeljnoj utrci motocikala. U mjestu Kunovac Kupirovački u Zadarskoj županiji gdje je održana utrka Extreme Enduro Lika 2015. u kojoj je sudjelovalo 250 vozača, jato opasnih stršljenova zavuklo se među mnoštvo, a neki su jedva izvukli živu glavu, piše Zadarski.hr.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Policija Teške tjelesne ozljede Pijan pokušao preteći 76-godišnjeg biciklista, udario ga retrovizorom, a onda prebio i pobjegao

'To je bio apsolutni užas. Valjda je netko od vozača „zakačio“ roj stršljena koji su onda podivljali. Uvlačili su im se pod kacige i ubadali ih u vrat i po ramenima. Strava i užas. Neki vozači nisu alergični pa su se mogli bez posljedica zaustaviti ili čak nastaviti utrku, ali bilo je desetak vozača sa jakim alergijskim reakcijama koje su opasne po život, tada dolazi do anafilaktičnog šoka i najčešće do vrlo brze smrti', rekao je Ivica Galac, član zadarskog HGSS-a, za Zadarski.hr.

Natjecatelji, kao i svi gledatelji utrke, bili su šokirani kada je među njih uletjelo jato stršljenova. Jedan je strani državljanin zadobio teške ubode, a brzom intervencijom liječničkog tima, spašen mu je život.

'Dobio je jaku alergijsku reakciju, mučninu, osip, temperaturu. Stršljeni su ga izboli na šest mjesta. Svaka sekunda je bila bitna. Sa quadom smo ga doveli do liječničkog tima, dežurni liječnik dao mu je antialergijsku injekciju i stanje mu se normaliziralo', ispričao je Galac.

Većina natjecatelja, nakon utrke, zatražila je liječničku pomoć, a liječnici tvrde kako ovakav scenarij u životu nisu doživjeli.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene