Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOSTUPNOST ZDRAVSTVENE ZAŠTITE

Onkološki pacijenti moći će ići kod privatnika koji imaju ugovor s HZZO-om: "Slijedimo dobru praksu iz proljetnog vala"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u srijedu kako se onkološkim pacijentima, zbog opterećenja javnih zdravstvenih ustanova uslijed epidemije covida-19, planira omogućiti da ostvare pravodobnu zdravstvenu zaštitu u privatnim ustanovama koje imaju ugovor s HZZO-om.

HZZO će prethodno napraviti analizu kapaciteta i potreba za dijagnostičkim pregledima i zahvatima onkoloških pacijenata.

"Obzirom na sve veće opterećenje zdravstvenih ustanova u mreži javnog zdravstva, od iznimne je važnosti i u ovom trenutku omogućiti pravodobnu dostupnost zdravstvene zaštite, posebice onkološkim bolesnicima.

Slijedimo dobru praksu iz proljetnog vala, kada smo omogućili dostupnost zdravstvene zaštite takvim bolesnicima i u privatnim ustanovama koje imaju ugovor s HZZO-om", izjavio je Beroš.

Ističe kako porast broja novozaraženih covidom-19 ukazuje na dodatno opterećenje sustava koji traži potpunu pripravnost.

"Ministarstvo zdravstva u tom je smislu uputilo zahtjev HZZO-u da u realnom vremenu analizira odnos kapaciteta i potreba za dijagnostičkim pregledima i zahvatima onkoloških pacijenata, na temelju čega će se odrediti daljnji tijek naših aktivnosti", kazao je ministar.

Hrvatska je u srijedu zabilježila rekordnih 7315 novih slučajeva zaraze covidom-19 uz 50 umrlih osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene