Nagla promjena vremena praćena olujnim nevremenom i jakom tučom zahvatila je dijelove Hrvatske. U Slavoniji i Lici padala je jaka tuča, a diljem Dalmacije zabilježena su snažna olujna nevremena. U večernjim satima nevrijeme je stiglo i do Zagreba.

Galerija


Hladnu frontu koja polako obuhvaća cijelu zemlju, već osjećaju u Novskoj i okolici. Ondje je u nedjelju poslijepodne bilo olujno nevrijeme tijekom kojeg je padala snažna tuča.

Vezani članci Tuča veličine oraha u Karlovcu (Foto: Radio Mrežnica) - 3 Tuča veličine oraha pogodila Karlovac: Nad gradom sijevaju munje, kupališta se ispraznila u tren oka Snažna tuča pogodila Meksiko (Foto: AFP) - 2 Snažna tuča zatrpala milijunski grad, debljina ledenog pokrivača čak metar i pol: "Bio je to prizor kakav do sada nisam vidio"

Od čitateljice smo primili fotografije tuče veličine tensikih loptica, koja je pala u mjestu Roždanik koje se nalazi između Novske i Okučana. Jaka tuča oštetila je i brojne automobile.

Jaka tuča pogodila je i područje Gospića, a oluje koje su zahvatile dijelove Slavonije i Dalmacije tijekom večernjih sati očekuju se i na području cijele kopnene Hrvatske. 

Portal Neverin.hr javlja kako je kod Nove Gradiške zabilježen i začetak pijavice. 

U večernjim satima nevrijeme je stiglo i do Zagreba, munje paraju nebo nad Zagrebom. 

HAK javlja kako zbog mjestimice jakih pljuskova kiše, ponegdje s tučom i veće količine vode na kolniku promet teče usporeno mjestimice u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Zbog jake tuče vozi se otežano na dionici autoceste A1 između čvora Jastrebarsko i Donja Zdenčina. 

Vozače pozivaju na dodatni oprez i podsjećamo ih da prilagode brzinu i način kojim voze trenutačnim uvjetima na cesti. 

 

Ministar Pavić se crveni i izvlači, a udruge su na rubu živaca. Zašto kasni novac za projekt koji je zaposlio 7 tisuća žena?