Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog olujne bure dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet, a vozi se obilazno preko Gračaca, javlja Hrvatski autoklub.


Zbog olujne bure dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet, a vozi se obilazno preko Gračaca, javlja Hrvatski autoklub.

Vezani članci Potres u sjevernom Jadranu Prilično jak potres u sjevernom Jadranu, osjetio se u Istri, Kvarneru i Dalmaciji: "Dobro je treslo" Slika nije dostupna U ponedjeljak kratko smirivanje, a onda slijedi još jedno pogoršanje

Na Paškom mostu i dionici Jadranske magistrale (D 8) između Senja i Karlobaga, zabrana je prometovanja za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i za II. skupinu (vozila s natkrivenim teretnim prostorom).

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima od kiše u Lici i Slavoniji. Do 15. svibnja u 12 sati, traju radovi na Istarskom ipsilonu (B9/B8), te je za sav promet zatvorena dionica Vodnjan-Pula. Obilazak: DC 21 - Pula. Radovi se neće izvoditi u vrijeme blagdana Uskrsa i praznika rada (od 9. travnja u 18 sati do 14. travnja u 6 sati i od 30. travnja u 12 sati do 4. svibnja u 6 sati).

Do 15. ožujka za sav promet bit će zatvorena državna cesta D 35 na dionici Novi Golubovec-Švaljkovec (preko Veternice). Obilazak je: Novi Golubovec-Zlatar-Zlatar Bistrica-Hum Lug-Švaljkovec-Krapina ili Zabok. Zatvorena je dionica državne ceste D 33, Drniš-Pakovo Selo. Obilazak je županijskim cestama ŽC 6078 i ŽC 6246 Pakovo Selo-Kaočine-Drniš.

Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 22, Novi Marof-Možđenec-Sudovec. Iz Novog Marofa prema Križevcima, vozi se obilazno državnom cestom D 3 do Breznice-županijskom cestom Breznica-Visoko-Sudovec-D 22 i obrnuto. Zbog izgradnje velikogoričke obilaznice vrijedi posebna regulacija prometa na dionici ceste D 30, Žažina-Velika Gorica i na prilaznoj cesti zračnoj luci Pleso (do 01.07.2009).

Zbog radova, za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 102, Malinska-Krk, od križanja sa državnom cestom D 104 do ulaza u mjesto Krk. Obilazak je lokalnim cestama. Na graničnim prijelazima promet osobnih vozila je rijedak.

Na GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog radova. Trajekti plove redovito.