Oleg Butković (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Oleg Butković (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Ministar prometa Oleg Butković uoči sjednice Vlade komentirao je prekršaj predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića koji je kažnjen zbog prebrze vožnje. Da se njemu dogodi, tvrdi Butković, teško da bi "preživio".


"Kada izlazim iz Vlade, odmah se vežem, bojim se da me ne snimite. Bio bi veliki medijski pritisak, oporba bi skočila, sumnjam da bih 'preživio'", komentirao je u četvrtak uoči sjednice Vlade ministar Oleg Butković prometni prekršaj predsjednika Županijskog suda Ivana Turudića, koji je s 1000 kuna kažnjen zbog prebrze vožnje na bjelovarskoj zaobilaznici. 

Vezani članci Novi i stari uvjeti u sudnicama - 2 Sudovi u Zagrebu moraju se seliti zbog potresa: Uskoro nastavak suđenja Vidoševiću, Bandiću i Sanaderu Darko Horvat objavio fotografiju sa sjednice Vlade Ministar Horvat svom kolegi na zanimljiv način čestitao rođendan: "Nastavi ovako 'duboko promišljati' o svemu što govorim na sjednicama Vlade"

Butković je dodao kako ne može puno komentirati jer ne zna detalje.

"Ne mogu ja sad ulaziti u to, čitam iz medija. Jučer sam pogledao i odgovor predsjednika Županijskog suda. Da ministar prometa napravi prekršaj u prometu, išao bi doma", rekao je Butković.

Sudac Ivan Turudić 20. siječnja ove godine u 16:46 snimljen je kako se sjevernom bjelovarskom obilaznicom vozi brzinom od 132,5 kilometara na sat tamo gdje je ograničenje brzine 80 kilometara. Policijski presretač ga je htio zaustaviti, no Turudić je samo produžio.

Sudac je poslije rekao da nije znao da ga slijedi policijsko vozilo te da nije istina to da je bježao policiji. 

"Oni više ne bacaju pošiljke u kaslić"

Pokušao se opravdati i zašto se čak četiri puta nije odazvao pozivima na ročišta. 

"Nisam dobio nijedan poziv, valjda je poštar je došao, pozvao, otišao kući... Nije ostala preporučena pošiljka. Ništa mi nije ostalo, da mi je ostalo, podignuo bih kao što inače podižem. Ništa mi nije ostalo, ništa nisam našao. Sad vi mene pitate kako pošta radi, pa to je njihov problem kako dostavljalju pošiljke. Oni više i ne bacaju pošiljke u kaslić, nego samo pozvone i odu", ponudio je objašnjenje Ivan Turudić.

Iz Hrvatske pošte, nakon provjere i razgovora s poštarom, odgovaraju da je sucu ostavljena obavijest, a da on u roku od pet dana nije podigao pošiljku. I tako četiri puta.

"Dakle, dostavu je poštar pokušao na adresi te nakon što primatelj tamo nije zatečen, u kovčežiću je ostavljena obavijest o prispijeću pošiljke. Primatelj u roku od pet radnih dana pošiljku nije podigao u poštanskom uredu te je ona vraćena pošiljatelju. Isto se ponovilo prilikom pokušaja dostave četiri različite pošiljke."