Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi detalji

Završena je obdukcija preminulog kanadskog turista: Dva su nalaza ključna

Oglasio se KBC Split nakon što je Dnevnik Nove TV objavio da je u bolnici u četvrtak preminuo Kanađanin John Tims.

Kanađanin John Tims preminuo je u četvrtak u Kliničkome bolničkom centru Split na Jedinici intenzivnog liječenja. Nakon provedene istrage oglasio se i KBC.

"Urađena je obdukcija za preminulog državljana Kanade te je pokazala dva glavna nalaza: kroničnu hipertrofičnu bolest srca uz aterosklerotski izmijenjene krvne žile srca i desnostranu upalu pluća.

Navedeni nalazi preliminarno su izvješće, a konačni nalaz napravit će se uključujući nalaze patohistoloških preparata i ostalih pretraga. Na temelju svih relevantnih činjenica Povjerenstvo za unutarnji nadzor KBC-a Split izradit će svoje stručno izvješće", priopćili su iz bolnice.

Pročitajte i ovo Gaye Tims, supruga preminulog muškarca - 2 hitno očitovanje Supruga kanadskog turista tvrdi da je preminuo bez razloga: Iz bolnice kažu - propusta nema

Kanađanin je sa suprugom Gaye Tims bio na odmoru u Dubrovniku, a zbog kašlja su mu u splitskoj bolnici dijagnosticirali anemiju i preporučili povratak u Vancouver. Zbog istih je problema bio i u bolnici u Londonu.

Pročitajte i ovo Reakcije nakon Poziva Nove TV - 2 kvazi stručnjaci i nadriliječništvo "Čudotvorna terapija" košta 700 eura: Nakon Poziva Domagoja Mikića reagirala i policija

Prije negoli se vrate kući, ponovno su zatražili pregled u Splitu, a supruga je naglasila da je John tijekom pregleda pao, a to su iz bolnice i potvrdili. Kako je rekla, udario je glavom i slomio dvije kosti gležnja.

Gaye je za sve okrivila zdravstveni sustav, naglasila je da je reakcija liječnika bila spora, dok je Jasna Karačić iz Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata istaknula da je situacija "čudna s jedne i druge strane" i dodala da je potrebno napraviti ozbiljnu istragu ne bi li se utvrdile sve činjenice. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene