Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Vrijeme se mijenja: Oglašen crveni meteoalarm, očekuju se olujni udari vjetra, ali tu nije kraj promjenama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme se mijenja, a ova je promjena u kopnene krajeve uz kišu donijela i nešto višu temperaturu. Nakon relativno kišovite noći, već će se u prvom dijelu dana postupno razvedravati sa zapada, pa će poslijepodne i osobito u srijedu biti sunčanije.

Srijeda zasad izgleda i kao najpovoljniji dan u ovom tjednu jer nam već od četvrtka stiže novi val oborina.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu Vremenska prognoza Dijelovi Hrvatske ponovno će se zabijeliti: Meteorolog otkriva kakvo vrijeme nas očekuje do kraja tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Jutro će biti promjenjivo oblačno, osobito gorje, istok i jug zemlje. U gorju tijekom noći uglavnom u najvišim predjelima može biti snijega. Cijeli sustav koji nam je prošlih noći donosio kišu postupno će se premještati dalje prema jugoistoku. Zapuhat će jaka i olujna bura, podno Velebita na udare i orkanska, a jedino će još na krajnjem jugu Dalmacije prijepodne puhati umjereno jugo. Temperatura će u unutrašnjosti biti od 2 do 6, a na Jadranu većinom između 9 i 13 stupnjeva.

Poslijepodne slijedi djelomično razvedravanje sa zapada, nakon niza sivih i tmurnih dana, središnja Hrvatska trebala bi ugledati sunce. Puhat će umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, dok će temperatura biti između 6 i 8 stupnjeva.

Oblaci će se u Slavoniji i Baranji dulje zadržati, premda će kiša prestati. Također će zapuhati sjeverac, a temperatura će biti oko 7 stupnjeva: uz vjetar činit će se hladnije.

I gorske krajeve očekuje djelomično razvedravanje, a osobito sjeverni Jadran, gdje će oblake već od jutra tjerati jaka i olujna bura. U Podvelebitskom kanalu može biti orkanskih udara pa je za to područje Državni hidrometeorološki zavod putem Meteoalarma izdao crvenu razinu upozorenja. Temperatura, će u gorju biti oko 4 stupnja, a na moru od 12 do 13 stupnjeva.

Meteoalarm je u crvenom i za područje sjeverne Dalmacije, a tek za jednu razinu niže upozorenje stoji za ostatak regije.

Očekuju se poteškoće u pomorskom prometu, moguće i prekidi pojedinih linija. Naoblaka će se postupno kidati, no do razvedravanja na jugu već bi mogla biti i noć, pa nas pravo sunce ovdje zapravo čeka u srijedu. Temperatura će biti većinom između 13 i 15 stupnjeva.

U srijedu nas čeka stabilnije i vedrije vrijeme na kopnu. Ujutro će mjestimice opet biti magle, svakako i mraza. U četvrtak nam stiže nova promjena vremena, nova kiša, čak i snijeg, kojeg će biti prije svega u gorju, ali moguće i u nizinama. Obilnija oborina stiže u petak, no uz južinu bit će opet toplije, pa čak i ako se nešto ovog snijega od četvrtka ponegdje i zadrži, u petak će se svakako otopiti.

Na moru će u srijedu većinom biti sunčano, a i bura će slabjeti, pa će vrijeme biti mirnije i ugodnije. Zgrabite što više vitamina D jer će već u četvrtak mjestimice opet kišiti. U petak okreće na jugo, nastavlja se kišovito vrijeme, pri čemu bi kiša tada uz grmljavinu mogla biti i obilnija. Nakon zahladnjenja u četvrtak, za vikend je opet posvuda izgledno osjetno toplije vrijeme.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene