Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremite se na vrijeme

DHMZ izdao dugoročnu prognozu, objavljeno kakva nas zima očekuje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni hidrometeorološki zavod objavio je dugoročnu prognozu i otkrio kakva nas zima očekuje.

Nakon studenog, koji su obilježile iznadprosječne temperature i količine padalina, prvi dani prosinca donose dašak zime uz zahladnjenje i buru na Jadranu te moguć snijeg, i to ne samo u gorju.

Pročitajte i ovo Snijeg na Sljemenu VRAĆA LI SE ZIMA? FOTO Na Sljemenu pada snijeg, na Zavižanu ga ima 14 centimetara Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Prilično je velika vjerojatnost da će ova zima, gledajući u cjelini, biti iznadprosječno topla, javlja DHMZ.

Međutim, to ne znači da tijekom zime neće biti razdoblja tijekom kojih, uz prodore hladnog zraka, temperatura može biti i osjetno niža od uobičajene. Zbog specifične sinoptičke situacije (moguće jače ciklonalne aktivnosti iznad sjevernog Atlantika i sjeverne Europe te naglašenijeg utjecaja Azorske anticiklone nad područjem Mediterana) nema puno vjerojatnosti za odstupanje od uobičajene količine oborina.

Isto tako valja imati na umu da su tijekom zime svakako moguća i razdoblja s manje oborine nego što je uobičajeno, ali i lokalno izraženija oborina, dakle i obilnija kiša ili snijeg.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene