Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašno iskustvo

Odvjetnik među prvima pomagao ranjenom policajcu: ''Trčao sam doma po deke. Ima metaka na mojoj kući i uredu''

Među prvima koji je priskočio u pomoć ranjenom policajcu nakon napada na Markovu trgu bio je i odvjetnik Darko Don Markušić. Ispričao je kako su izgledali trenuci dok je s ranjenim policajcem i drugima čekao pomoć.

Odvjetnik Darko Don Markušić među prvima je jutros priskočio u pomoć policajcu kojega je 22-godišnji Kutinčanin upucao na Markovu trgu.

''Kad sam došao, vidio sam da policajac leži dolje. Stavio sam kaput na njega'', ispričao je vidno potresen.

''Bio je u jako velikim bolovima, išla je krv. Trčao sam da mu donesem vode, i gospođa iz dućana puno je pomogla. Trčao sam doma da donesem deku i druge stvari'', rekao je.

Počinitelja nije vidio, ali ga je vidjela kolegica iz njegova ureda, nedaleko od Markova trga. U blizini je i kuća odvjetnika Markušića. ''Dolje u Mletačkoj ima metaka na mojoj kući i uredu, sve je zatvoreno'', kazao je.

Rekao je da je sve bilo strašno. ''Čovjek leži, jauče, bespomoćni smo. Tješili smo ga. Bilo je strašno, pa mi je drago čuti da je OK. To je mlad čovjek, ja ih sve znam policajce i uvijek ih pozdravim'', kaže Markušić.

Pročitajte i ovo Napadač na policajca pred Vladom Na društvenoj mreži Napadač s Markova trga u jezivoj objavi oglasio se nakon krvavog napada: "Dosta je bilo prevara"

Pročitajte i ovo Policija na zagrebačkom Jabukovcu - 3 Dotrčao na Markov trg Pronađeno oružje kojim je napadač pucao na policajca pred Vladom, a onda i sebi oduzeo život

Uz njega, ranjenom je policajcu u pomoć priskočila i djelatnica obližnje trgovine koja je reporteru Andriji Jarku ispričala da je su pomoć čekali više od 20 minuta. ''Bio je sav krvav, govorio je da će umrijeti'', rekla je. 

Napad se dogodio jutros oko 8 sati pred zgradom Vlade, a napadač, 22-godišnji mladić iz Kutine, pobjegao je nakon što je izrešetao policajca. Njegovo je tijelo policija pronašla na Jabukovcu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene