Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dotrčao na Markov trg

Pronađeno oružje kojim je napadač pucao na policajca pred Vladom, a onda i sebi oduzeo život

Policija na zagrebačkom Jabukovcu - 3
Policija na zagrebačkom Jabukovcu - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Domagoj Mikić - 1 Domagoj Mikić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Policija na zagrebačkom Jabukovcu - 1 Policija na zagrebačkom Jabukovcu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Policija na zagrebačkom Jabukovcu - 2 Policija na zagrebačkom Jabukovcu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Policija na zagrebačkom Jabukovcu - 3 Galerija 1/4 >>
Policija je nakon pucnjave blokirala Markov trg, a potom ubrzo javila da je na Jabukovcu pronađeno tijelo osobe koja odgovara opisu počinitelja.

Na Jabukovcu je pronađen mrtav napadač koji je jutros nešto poslije 8 sati otvorio rafalnu paljbu na Markovu trgu i ranio 31-godišnjeg policajca.

Pročitajte i ovo Bono Marjanović (Foto: Dnevnik Nove TV) PUCNJAVA NA MARKOVU TRGU Stručnjak o motivima napada koji je šokirao Hrvatsku: "To je bio čin očajnika. Mogao je to napraviti i u Kutini, ali tamo ne bi toliko odjeknulo" Zoran Milanović NAKON RANJAVANJA POLICAJCA Predsjednik Milanović o krvavom napadu na Markovu trgu: "Pozivam Vladu da zaštiti državne institucije, imaju moju punu podršku"

Policija je nakon pucnjave blokirala Markov trg, a potom ubrzo javila da je na Jabukovcu pronađeno tijelo osobe koja odgovara opisu počinitelja.

Gornji grad u blokadi

Reporter Domagoj Mikić javo se uživo s mjesta događaja. Podsjetio je da je napadač 22-godišnji mladić iz Kutine koji dolazi iz braniteljske obitelji, a policiji nije poznat od ranije.

Cijeli Gornji grad u potpunoj je blokadi, a na mjesto na kojem je pronađeno tijelo napadača stigli su djelatnici i PU zagrebačke iz Odjela za krvne delikte.

Niti stotinjak metara od mjesta na kojem je počinitelj počinio samoubojstvo nalazi se škola. ''Razgovarao sam s ravnateljicom škole. Rekla je da učenici nisu bili uznemireni jer nisu čuli nikakve pucnjeve'', izvijestio je Mikić i dodao da su vatrogasci napustili mjesto događaja, a policija još obavlja očevid.

Na Markov trg dotrčao

Domagoj Mikić doznaje da je 22-godišnji napadač na Markov trg došao trčeći. ''Cijelo je vrijeme bio u trku. Nakon Markova trga spustio se prema Tuškancu i kroz Dubravkin put krenuo prema Jabukovcu. Ekipa sa psima rekonstruira cijeli put kojim je išao'', kazao je Mikić.

Pronađeno je oružje kojim je mladić pucao na policajca, a zatim si oduzeo život.

Čitateljica koja živi nedaleko od mjesta na kojemu je napadač izvršio samoubojstvo ispričala je da je oko 8:20 čula zvuk snažnog udarca za koji misli da bi mogao biti pucanj, no mislila je da se radi o građevinskim radovima. Dodala je da je cijela ulica u blokadi, a na početku ulice je škola, ispred koje su se okupili zabrinuti roditelji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene