Odvjetnik Anto Nobilo i predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Nikša Vukas komentirali su curenje informacija u aferi Janaf.

Galerija


Nikša Vukas, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, otkrio je kako će idući tjedan sazvati sjednicu Odbora za nacionalnu sigurnost zbog afere Janaf. 

Vezani članci Privođenje Dragana Kovačevića Osumnjičenima u aferi Janaf produžen istražni zatvor: Dragan Kovačević iza rešetaka još dva mjeseca Nova državna odvjetnica položila prisegu Glavna državna odvjetnica napokon pred medijima: "Hrabro smo zagrizli u borbu s korupcijom, a sad nas umjesto pohvala kritiziraju"

"Nedopustivo je da uvijek informacije iscure dan prije kada su političari u pitanju. Puno se kaznenih djela napravi i po drugim sferama i nikada ništa ne iscuri. Međutim, kada je političar upleten, sve iscuri vani i dan ili dva po medijima sve čitamo", izjavio je Vukas za N1 i dodao kako je odgovor tražio i od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Nobilo o curenju informacija u istrazi kaže:

"Imamo situaciju da policija ne ulazi u klub u trenutku kada poduzetnik nosi 1,9 milijuna čelniku javnog društva. U tom klubu nalazi se suprug tadašnje predsjednice Republike u trenutku kampanje za izbore.

Oni su morali ući unutra, mogli su ih legitimirati i zadržati 6 sati u policijskoj stanici bez daljnjih radnji. Sada kada nisu osigurani dokazi sve je moguće i sve su varijante moguće", napomenuo je Nobilo. 

Plenković je sve znao? 

Uvjeren je da je Plenković o svemu bio obaviješten. 

"Onog momenta kada je policija vidjela da novac ulazi kod predsjednika Janafa, nema šanse da državni vrh nije bio obaviješten i da to predsjednik Plenković nije znao.

Idemo se samo sjetiti uloge predsjednika Plenkovića u aferi Borg. Ovo što sad govori da apsolutno ništa ne zna o aferama, to nije točno. S druge strane, mislim da je predsjednik bio u problemu jer ga je s jedne strane premijer isključio iz dotoka informacije i onda je uletio u mjere. I ljut je", pojašnjava Nobilo.

Smatra kako premijer nije u pravu kada kaže da ne zna apsolutno ništa.

"Ako je taj klub bio ozvučen, vi imate brdo materijala koji možda nemaju veze s kaznenim postupkom. Ako su obični građani mogli poštivati lockdown i nisu odlazili u lokale, međutim ilegalne točionice za političku elitu su radile, to je strašno", smatra Nobilo.