Obavijesti Video Pretražite Navigacija
drugi pokušaj

Odbor za Ustav ponovno bez rasprave o izuzeću Novaković: Oporba ovaj put nije napustila sjednicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sastav izbacio ie iz dnevnog reda točku u kojoj se trebalo raspravljati o tome tko odlučuje o izuzeću Nataše Novaković, predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Odbor je sa sedam glasova za i šest glasova protiv odlučio da neće raspravljati o točki u kojoj oporba traži raspravu o tome da Ustavni sud odluči tko je nadležan za odlučivanje o izuzeću Nataše Novaković.

Pročitajte i ovo Odbor za Ustav ISKRIČAVA ATMOSFERA Optužbe, uvrede i prepucavanja na Odboru za Ustav: ''Nemojte se više sramotiti, meni je neugodno zbog vas'' Slika nije dostupna kažnjen s 3000 kuna Tomašević najavio žalbu na odluku Povjerenstva za sukob interesa: U Gradu kažu da nije izlazio izvan svojih ovlasti

Zahtjev je podnijela trećina oporbe, a nakon odluke da se o tome neće raspravljati, Peđa Grbin je kazao da saborska većina onemogućuje raspravu.

Arsen Bauk rekao je predsjedavajućem Željku Reineru da je skidanje točke s dnevnog reda kršenje  Ustava. "Javno pozivam Ustavni sud da zaštiti demokratski višestranački sustav. Nismo napustili sjednicu Odbora samo zato jer želimo podržati zahtjev sindikata za referendumom", nastavio je Bauk.

Šimić uložio prigovor

Mostov Robert Podolnjak je rekao da je Odbor izgubio svrhu ako ne može raspravljati o važnim ustavno-pravnim stvarima. Tražio je da se nađe rješenje te da se raspravi o "blokadi Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa". Reiner mu je odgovorio da bi se o tome raspravljalo da Marko Šimić nije iznio prigovor na tu točku dnevnog reda. Šimić smatra da Odbor nije nadležan o tome raspravljati.

Ovo je drugi pokušaj rasprave o da se na dnevni red uvrsti točka o izuzeću predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. I sredinom lipnja je vladajuća većina u Odboru većinom glasova odbila prijedlog oporbe koja je, nakon toga, napustila sjednicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene