Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odbijena je tužba roditelja Nore Šitum protiv Udruge Hrabro dijete oko toga kome pripada 4 milijuna kuna prikupljenih u humanitarnoj akciji.


Općinski sudu u Novoj Gradišci odbio je tužbu roditelja Nore Šitum. Oni su naime, tužili Udrugu Hrabro dijete, zbog toga kome pripada 4 milijuna kuna prikupljenih u humanitarnoj akciji za liječenje djevojčice, koja je nažalost preminula.

Vezani članci Denis Smajo, suradnik udruge Potrošač (Foto: Dnevnik.hr) Poznati aktivist u slučaju Franak poručio: "Budimo spremni svi u isti dan podignuti tužbe protiv banaka!" Pro-life protesti u SAD-u koji žele zabraniti pobačaj (Foto: AFP) Tinejdžer tuži kliniku za pobačaje: "Život malene Baby Roe oduzet je zbog profita"

Odluku o odbijanju žalbe donijela je sutkinja Mirjana Šebalj Meglajec. Obitelj Šitum sada mora platiti sudske troškove u iznosu od 155 tisuća kuna.

Podsjetimo, još u siječnju Vrhovni je sud odlučio da će, s više od 4 milijuna kuna koji su preostali od humanitarne akcije za Noru Šitum, raspolagati udruga 'Hrabro dijete'.

Vrhovni sud odlučio: Roditelji Nore Šitum neće dobiti preostali novac od humanitarne akcije!

Odluku je tada objasnio odvjetnik Udruge Mijo Kladarić. 'To znači da je Vrhovni sud u cijelosti prihvatio stav Županijskog suda u Slavonskom Brodu i zaključio da humanitarna pomoć prikupljena tijekom organizirane humanitarne akcije ne predstavlja ostavinsku imovinu korisnika. Nadalje je bitno napomenuti da Vrhovni sud smatra kako su se sredstva mogla koristiti isključivo za liječenje oboljele Nore Šitum, a ne za osobne potrebe njenih roditelja i drugih članova obitelji, a samim tim sredstva nisu niti nasljediva kako smo tvrdili od početka ovog postupka. To zapravo znači da Udruga Hrabro dijete može raspolagati sa 4.118.549,73 kune, a bez namjere da prejudiciramo ishod parničnog postupka koji se vodi kod Općinskog suda u Novoj Gradiški', rekao je u siječnju Kladarić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook