Ivo Sanader i Zsolt Hernadi (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)
Ivo Sanader i Zsolt Hernadi (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Vrhovni sud odbio je zahtjev predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija za izuzeće predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića.


"S obzirom na to da je zahtjev za izuzeće stavljen nakon što je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu već odlučio o zahtjevu za izuzeće sutkinje Maje Štampar Stipić, zahtjev Z.S.T. ocijenjen je kao pravno neodlučan. Naime, iz zakonskog teksta, a i po prirodi stvari, izuzeće se traži radi isključenja ili otklona od budućeg postupanja u predmetu, a ne nakon provedenog postupanja", navodi se u obrazloženju Vrhovnog suda.

Vezani članci Ivo Sanader (Foto: Pixsell, Sanjin Strukić) Svjedočio Robert Ježić: Plaćali su se troškovi dečka Sanaderove kćeri u New Yorku, to je koštalo 250.000 eura Slika nije dostupna Europski uhidbeni nalog za Hernadija Hrvatska će poslati izravno Mađarskoj

Podsjetimo, Mađarski sud nedavno je odbio hrvatski zahtjev za izručenje Zsolta Hernadija, šefa MOL-a.

Europski uhidbeni nalog, koji su neke države ignorirale, raspisan je nakon Uskokovih optužbi da je bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu Hernadi dao 10 milijuna eura mita kako bi MOL-u prepustio upravljačka prava u INA-i.