Ivo Sanader i Zsolt Hernadi (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)
Ivo Sanader i Zsolt Hernadi (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Vrhovni sud odbio je zahtjev predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija za izuzeće predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića.


"S obzirom na to da je zahtjev za izuzeće stavljen nakon što je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu već odlučio o zahtjevu za izuzeće sutkinje Maje Štampar Stipić, zahtjev Z.S.T. ocijenjen je kao pravno neodlučan. Naime, iz zakonskog teksta, a i po prirodi stvari, izuzeće se traži radi isključenja ili otklona od budućeg postupanja u predmetu, a ne nakon provedenog postupanja", navodi se u obrazloženju Vrhovnog suda.

Vezani članci Ivo Sanader (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Pripremno ročište Sanaderu i Hernadiju odgođeno do odluke Vrhovnog suda o izuzeću suca Turudića Ivo Sanader i Zsolt Hernadi (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Hrvatska od Interpola ponovo traži crvenu tjeralicu za Zsolta Hernadija

Podsjetimo, Mađarski sud nedavno je odbio hrvatski zahtjev za izručenje Zsolta Hernadija, šefa MOL-a.

Europski uhidbeni nalog, koji su neke države ignorirale, raspisan je nakon Uskokovih optužbi da je bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu Hernadi dao 10 milijuna eura mita kako bi MOL-u prepustio upravljačka prava u INA-i.