Što se svakodnevno događa na granici? (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Što se svakodnevno događa na granici? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Kaznene prijave koje su protiv policajaca podnijeli državljani Afganistana su odbačene


USKOK je odbacio kaznene prijave koje je sedam državljana Afganistana podnijelo protiv policajaca nakon što je krajem studenog u blizini granice sa Srbijom poginula maloljetna djevojčica Madina Hosseini.

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti:

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta donio je rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv policijskih službenika zbog počinjenja više kaznenih djela. (1. 6. 2018.)

Sedam državljana Afganistana podnijelo je kaznenu prijavu protiv nepoznatih policijskih službenika granične policije zbog više kaznenih djela počinjenih 21. studenoga 2017. u blizini graničnog prijelaza s Republikom Srbijom, kojom prilikom je na području Republike Srbije smrtno stradala maloljetna Afganistanka.

Na temelju rezultata provedenih izvida, tijekom kojih je pribavljena relevantna dokumentacija i ispitano više osoba, nije utvrđeno da bi policijski službenici počinili kaznena djela koja im se stavljaju na teret, te je slijedom navedenog doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave.

Vezani članci Migranti putuju u bolji život Iscrpljeni i gladni: Policija spasila migrante, među njima trudnica i žena s novorođenčetom od 20-ak dana Migranti, ilustracija Amnesty International tvrdi da je hrvatska policija brutalno pretukla i mučila migrante kod Plitvica, objavili i uznemirujuće fotografije