Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okretanje novim tehnologijama

Od sada molitvenik možete naći i na internetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mogućnosti za širenje Božje riječi putem modernih tehnolgija shvatio je župnik iz Donjih Andrijevaca kod Slavonskog Broda. Uz pomoć župljana osmislio je prvu internetsku stranicu s molitvenicima.

Velečasni Nikica Božju je riječ odlučio širiti i internetom. 'U novo vrijeme treba na nov način komunicirati ideju Crkve, odnosno našu vjeru', kaže Nikica Mihaljević, župnik u Donjim Andrijevcima.

Pročitajte i ovo Molitelji na zagrebačkom glavnom trgu - 3 Prva subota u mjesecu Molitelji izašli na trgove hrvatskih gradova: Kleče i mole, a imaju jasan cilj Molitelji na zagrebačkom Trgu bana Jelačića - 3 Prva subota u mjesecu Završila molitva krunice: Na glavni zagrebački trg i ovog puta stigli prosvjednici i Ivan Pernar

Zato su i molitvenici iz Donjih Andrijevaca sada dostupni cijelom svijetu. 'Kako su novi mediji došli, mnogi ljudi su na internetu i odlučili smo sve molitvenike, a njih je 19, podići na web stranicu', kaže župnik.

Razgovor s Bogom na internetu mnogima se sviđa. Stranicu na mjesec posjeti i do 10 tisuća ljudi. S novim tehnologjama posebno se u župi žele približiti mladima. 'Želja nam je da mladi, ne samo kad im je nešto potrebno, nego da im je molitva dostupna stalno', kazao je vjeroučitelj Mihael Kelbas.

>> VIDEO Je li ovo budućnost crkve?

Za molitvom često poseže i Marko. Zato je i ideju velečasnog Nikice odmah podržao i osmislio internetsku stranicu. 'U potrebama kad mu je najteže, kad ima želju pomoliti se. Znači, da svatko na neki način ima svoj molitvenik u džepu putem danas modernih tehnologija', kaže autor internetske stranice Marko Tunuković.

Molitvenici će uskoro biti dostupni i u obliku aplikacija za pametne telefone. Za slijepe i slabovidne pripremaju i takozvanu audio molitvu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene