Tijekom dočeka Vatrenih na Trgu bana Jelačića u nedjelju jedan se mladić popeo na kombi s bakljom u ruci. Ubrzo se našao na zemlji u čvrstom stisku redara, a jedan od njih ga je, kad je već bio svladan, nekoliko puta udario šakom u glavu.


Tijekom dočeka reprezentativaca na Trg Bana Jelačića muškarac se s bakljom u ruci popeo na kombi. Brzom reakcijom je spušten na tlo gdje su ga uhvatili redari. Jedan od njih ga je potom udario šakom u glavu.

Iako se muškarac nije branio ni pokušavao pobjeći ni nakon prvog udarca, redar je udarac ponovio još barem dva puta, koliko je vidljivo na snimci. Nakon toga je pao između dva kombija i ne zna se jesu li ga zaštitari nastavili tući.

Od jutra smo četiri puta kontaktirali Policijsku upravo zagrebačku s istim pitanjem - jesu li učinili išta po pitanju redara koji je više puta udario muškarca?

Doček Vatrenih, Volovčica VIDEO Zapalilo se nebo nad Zagrebom: Ovako izgleda Trg s četiri kilometra udaljenosti

Svaki put nam je rečeno kako će uskoro objaviti priopćenje u kojem će biti odgovor i na naše pitanje.

"Za vrijeme osiguranja, u službene prostorije policije privedene su četiri osobe zbog narušavanja javnog reda i mira te dvije osobe zbog neovlaštenog upravljanja dronom", stoji u priopćenju koje nam je u konačnici dostavljeno.

Doček Vatrenih Policija objavila podatke s dočeka u Zagrebu: Desetero ozlijeđenih i šestero privedenih

U policiji nam sugeriraju da se u toj rečenici krije odgovor na naše pitanje, ali precizan odgovor dosad su izbjegli. Jesu li učinili išta po pitanju zaštitara koji je udarao šakama u glavu navijača na Trgu Bana Jelačića objaviti ćemo ako i kada uspijemo dobiti njihov odgovor.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju