Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez pomaka

Očekivano: Vlada i Sindikati bez dogovora oko ukidanja prava iz kolektivnih ugovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati i Vlada ponovno su bez dogovora oko ukidanja prava iz kolektivnih ugovora.

Time je propao drugi pokušaj pregovaranja. Najavili su novi sastanak u ponedjeljak. Osam sindikata iz javnih službi u Vladu su došli razjedinjeni i u međusobnim optužbama. Ako se ne postigne dogovor, Vlada je najavila jednostrano ukidanje kolektivnih ugovora.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Slika nije dostupna otkrili zašto preskaču ponedjeljak U utorak nastave nema u cijeloj Hrvatskoj: "Spremni smo ići do kraja. Možete nam uzeti sve, ali ne i dostojanstvo"

'Očekivano, nije došlo do konačnog izjašnjavanja ni do konačnog dogovaranja o sadržaju i prihvaćanju ili neprihvaćanju predloženih izmjena', zaključio je Neven Mimica, potpredsjednik Vlade.

'Čuli smo dosta argumenata Vlade, međutim još uvijek nedovoljno da donesemo odluke o smislenosti i pravednosti odricanja', rekao je Branimir Mihalinec iz Sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene