Obavijesti Video Pretražite Navigacija
beroševo obećanje

Stigla odluka HZZO-a: Mireli Čavajdi platit će zahvat u Sloveniji

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) odobrio je trudnici Mireli Čavajdi pokrivanje troškova zahvata u Ljubljani.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) odobrio je trudnici Mireli Čavajdi pokrivanje troškova obavljanja medicinskog zahvata prekida trudnoće u Ginekološkoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Ljubljani.

Boravak u ljubljanskoj bolnici bit će pokriven iz sredstava zdravstvenog osiguranja u skladu s odredbama koje reguliraju financiranje troškova liječenja i medicinskih zahvata hrvatskih zdravstvenih osiguranika u inozemstvu, priopćili su iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. 

"Ako je odluka Čavajde da se zahvat učini izvan Hrvatske te će troškove snositi HZZO", rekao je ranije Beroš.

Vijest o podmirenju troškova dolazi nakon što smo jutros objavili informaciju da Čavajda još uvijek čeka odluku HZZO-a i njihovo rješenje, koje je stiglo ekspresno nakon upita novinara. 

Prema nalazu inspekcije Ministarstva zdravstva u slučaju Čavajda, u bolnici Sveti Duh i KBC-u Sestre Milosrdnice utvrđeni su proceduralni propusti. Iz Ministarstva poručuju kako će zdravstvena inspekcija, u okviru svojih ovlasti, poduzeti daljnje mjere.

Ministarstvu zdravstva poslan je upit kakve mjere i hoće li biti sankcija zbog propusta. Evo što su odgovorili Dnevniku Nove TV:

"Daljnji konkretni koraci zdravstvene inspekcije uključuju podnošenje optužnog prijedloga prekršajnom sudu, a o prekršajnoj odgovornosti odlučuje nadležni prekršajni sud. Moguće prekršajne mjere uključuju novčane kazne čija visina je propisana zakonom po kojem se i pokrenula procedura.

Pročitajte i ovo Mirela Čavajda još jedan nadzor Oglasilo se Ministarstvo zdravstva o slučaju Mirele Čavajde: Otkrili kakve će sankcije poduzeti nakon što su utvrđeni propusti

U segmentu pružanja zdravstvene skrbi, utvrđeno je da je pacijentici pružena sva raspoloživa zdravstvena usluga u okvirima struke i zakonskih odredbi u Republici Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Mirela Čavajda KB Sv. Duh i KBC Sestre milosrdnice Stigao nalaz zdravstvene inspekcije u slučaju Mirele Čavajde: "Utvrđeni su proceduralni propusti". Pogledajte što je poručila putem odvjetnice

Radi utvrđivanja cjelokupne slike ovog složenog slučaja, zdravstvena inspekcija će izvršiti nadzor i u privatnoj zdravstvenoj ustanovi gdje je vođena trudnoća pacijentice te ćemo o utvrđenim činjenicama naknadno izvijestiti javnost", priopćili su iz Ministarstva zdravstva.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene