Odgođeno je suđenje požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, nakon što se obrana žalila na odluku suda da se isključi javnost s čitanja SMS poruka.

Galerija


Županu Alojzu Tomaševiću se sudi za obiteljsko nasilje nad suprugom Marom, a kao dokaz ponudili su SMS poruke između supružnika, čemu se suprotstavilo tužiteljstvo. Tomaševićiva obrana pak najavila je žalbu jer se protive odluci suda da se sa čitanja poruka isključi javnost, pa se suđenje odgađa za siječanj.

Vezani članci Privođenje osumnjičenog za ubojstvo djevojke (16) iz Malog Lošinja Jezivo svjedočenje majke ubijene djevojke: "Lupao me po glavi nečim tupim. Vidjela sam kćer kako leži, iz usta joj je počela teći krv" Alojz Tomašević (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Sestra Alojza Tomaševića na klupi za svjedoke: ''Nisam ju vidjela plavu i izudaranu. Sve je izmislila i lagala je''

"Da javnost vidi i drugu stranu ove medalje o kojoj znate koliko je intenzivno pisano. Tim SMS porukama dokazujemo da je izostao jedan bitan elemnt ovog kaznenog djela koji je okrivljeniku stavljen na teret, a to je strah.", rekao je Željko Damjanac, odvjetnik Alojza Tomaševića

"Ovo kao dokaz nije dokaz u postupku u smislu odlučivanja da li je optuženik počinio kazneno djelo ili nije počinio kazneno djelo. Moramo imati u vidu i sud o tome mora voditi brigu da je oštećenica žrtva Mara Tomašević", rekao je Jovan Vukmanović, državni odvjetnik.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr