Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje građanima

Apel DUZS-a: Obnovite zalihe namirnica i opreme za čišćenje, stiže novi snijeg!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna uprava za zaštitu i spašavanje objavila je apel svim službama i građanima u kojemu poziva da se pripreme na nove sniježne nanose.

DUZS apelira na sve službe na terenu i građane da pristupe intenzivnijem čišćenju snijega, posebice pješačkih zona te prilaza institucijama i ustanovama.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 3 paket mjera vlade Pogledajte nove maksimalne cijene mlijeka, riže, krumpira, mesa, toaletnog papira… Ilustracija Sastanak s trgovcima Vlada hitno pozvala trgovce na sastanak: Želi da vrate cijene na staro za 1300 proizvoda

Građanima preporučuju da obnove zalihe namirnica, opreme za čišćenje i ostalog što smatraju da će im biti potrebno za nadolazeće dane, obzirom da se od petka poslijepodne te tijekom subote, prema najavama DHMZ-a, očekuje zamjetnije padanje i stvaranje novog snježnog pokrivača.

Svima koji nemaju izrazitu potrebu preporučuju da ne kreću na put, posebno ako nemaju odgovarajuću zimsku opremu. Građanima u područjima zahvaćenim vremenskim neprilikama savjetuje se da ostanu u svojim kućama i ne izlaze ako nije nužno kako bi se otklonile ili svele na najmanju moguću mjeru opasnosti od ozljeđivanja ili eventualnog smrzavanja sa smrtnim posljedicama.

Za sve značajnije događaje, posebno one u kojima zbog vremenskih neprilika može doći do ugrožavanja zdravlja i sigurnosti građana, upućuju građane da nazovu broj 112 kako bi im na najbrži način bila omogućena pomoć nadležnih službi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene