Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Investicija u kulturni turizam

Nova stara šibenska atrakcija: Obnavlja se i treća tvrđava, a radovi nisu stali ni u sezoni

Šibenska tvrđava koja se trenutno obnavlja (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Šibenska tvrđava koja se trenutno obnavlja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Šibenska tvrđava koja se trenutno obnavlja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Šibenska tvrđava koja se trenutno obnavlja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Šibenska tvrđava koja se trenutno obnavlja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Šibenska tvrđava koja se trenutno obnavlja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Šibenska tvrđava koja se trenutno obnavlja (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Šibenska tvrđava koja se trenutno obnavlja (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Obnovljena šibenska tvrđava (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Obnovljena šibenska tvrđava (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Obnovljena šibenska tvrđava (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/5 >>
Šibenčani obnavljaju i svoju treću tvrđavu. Radovi su već započeli, a rekonstrukcija se izvodi s 50 milijuna kuna iz europske blagajne.

Novcem iz Europe, revitalizira se i treća šibenska utvrda koja mora biti izgrađena najkasnije u kasno proljeće ili početak ljeta 2021. godine. Pročelnik Odjela za EU fondove u Šibeniku Petar Mišura inzistira kako radovi ne smiju stati ni u sezoni.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Uhićen je Pronađen muškarac koji je u Puli gurnuo ženu s tvrđave: Pala s visine od pet metara Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću

"Napravit će se kampus sa smještajem, zidine, gastro, tu će još biti i labirint, povijesni plato", objašnjava i dodaje kako je optimističan te vjeruje da će sve biti završeno u roku.

Ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić tvrdi da je obnova treće tvrđave dobra investicija pošto su prve dvije nakon obnove privukle brojne turiste.

"Žele sve to smjestiti u jednu priču i doznati nešto više o povijesti ovoga grada", tvrdi Bačelić. Ističe i kako je bitno to što kulturni turizam sprječava gužve jer "disperzira posjetitelje na prostore koji nisu u užoj gradskoj jezgri".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Inovacija u muzeju Novi način na koji cijele godine možete "obići" i upoznati čuvenu sisačku utvrdu

Pročitajte i ovo Partijaneri žele zabavu, a Novalja više reda (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Okretanje leđa masovnom turizmu Stari Grad na Hvaru zabranio daljnju izgradnju hostela: "Ne želimo masovni party turizam koji je teško obuzdati"

Tvrđava ima i povijesnu važnost. Naime, konzervatori kažu da je najvrjedniji nalaz potvrda karte iz Venecije prema kojoj je tvrđava postojala još 1648.

Gradonačelnik Željko Burić tvrdi da je za sve što se pozitivno dogodilo u Šibeniku zaslužan europski novac. Istovremeno, direktor Ureda TZ-a Šibenik Dino Karađole siguran je kako sve to u Krešimirov grad dovodi sve više gostiju: "Mi imamo povećanje od desetak posto u dolascima i par posto u noćenjima."

Otkako su tvrđave obnovljene posjetilo ih je milijun ljudi, a Šibenčani se nadaju da je to tek početak njihove uspješne povijesne ponude u turizmu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene