Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Kumorvcu položeni vijenci

Obilježena 29. obljetnica Titove smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokraj rodne kuće Josipa Broza Tite, jučer u 15, 05 sati u Kumrovcu, polaganjem vijenaca i uz zvuk vatrogasne sirene obilježena je 29. godišnjica njegove smrti.

Jučer se u Kumrovcu okupilo dvjestotinjak Titovih štovatelja i simpatizera, delegacije antifašističkih boraca iz zemalja bivše Jugoslavije, članovi Društva Josip Broz Tito te SDP iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Pred okupljenima govor je održao Mirko Mećava, potpredsjednik SABA-e te istakao kako se u Hrvatskoj i danas nastoji minorizirati značaj antifašitičke borbe u uloga Tita te se uporno pokušava antifašističku borbu izjednačiti s NDH i nacističkim zločinima.

Pročitajte i ovo Kip Tita (Foto: Dnevnik.hr) Politika i turizam Zašto u promotivnom spotu za Zagorje ima Tita, ali ne i Tuđmana? Dan mladosti u Kumrovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Titov rođendan Kumrovec u znaku druga Tita, pogledajte kako se slavio Dan mladosti

Jučerašnje okupljanje bila je tek uvertira za Kumorvec u koji se 25. svibnja, na nekadašnji Dan Mladosti kada se obilježavao Titov rođendan, sliju rijeke ljudi. Organizatori očekuju, naime, čak deset tisuća posjetioca iz svih zemalja bivše Jugoslavije, pa i šire.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene