Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Obilježavanje srpskog zločina u Škabrnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu 16. godišnjice srpskog zločina nad hrvatskim civilima i braniteljima u Škabrnji poslijepodne počinje trodnevno obilježavanje te tragedije.

U osnovnoj školi u Škabrnji poslijepodne će biti predstavljene
knjige pjesama "Pokreni me da mogu pokretati" autora don Borisa Pedića, sadašnjeg škabrnjskog župnika, te "Molitve Križnog puta" autorice Ivane Viduke, pastoralne suradnice u škabrnjskoj župi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Škabrnjani nezadovoljni Hrvatska će tražiti izručenje Petrova zbog zločina u Škabrnji Slika nije dostupna 'Karlovački slučaj Zec' Gojak porekao optužbe za ubojstvo srpskih civila

U subotu poslijepodne počinje pobožnost Križnog puta u kojoj će mještani sa svijećama sudjelovati u povorci do vrha brda Ražovljeve glavice, odakle su srpski agresori razarali Škabrnju i okolna naselja.

Središnja komemoracijska svečanost bit će održana u nedjelju, 18. studenoga, na dan kada je JNA zajedno sa srpskim paravojnim postrojbama napala Škabrnju te nakon ulaska u mjesto surovo likvidirala 43 osobe, većinom civile.

Počast žrtvama uz ostale će odati potpredsjednik Hrvatskog sabora Darko Milinović, koji će se u 10 sati na svečanosti na središnjem mjesnom Trgu dr. Franje Tuđmana obratiti nazočnima. Nakon toga bit će služena misa koju će predvoditi zadarski nadbiskup msgr. Ivan Prenđa, Potom će pod spomen-obilježje poginulima u Domovinskom ratu biti položeni vijenci i upaljene svijeće.

U Škabrnji je tijekom srpske okupacije te u eksplozijama mina nakon oslobođenja stradalo ukupno 86 civila i branitelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene