Obilazak jedne od glavnih turističkih atrakcija, dubrovačkih zidina, u prvim danima 2023. godine je povoljniji. Dobra je to vijest za sve domaće goste koji Dubrovnik kao destinaciju za odmor biraju upravo u zimskim mjesecima jer sa špicom sezone stižu i paprene cijene.

Galerija Dubrovačke zidine - 1 Dubrovačke zidine - 2 Dubrovačke zidine - 3 +5 Paula Klaić Saulačić

Dubrovačke zidine prošle godine obišlo je više od 700 tisuća ljudi i donijelo je prihod od 130 milijuna kuna. Atrakcija je to koju rijetki žele zaobići.

U zimskim mjesecima, uz domaće, najbrojniji su gosti iz regije. Niža cijena od 15 eura, odnosno 112 umjesto 250 kuna. Obilazak zidina u novogodišnjim danima za više od 50 posto je povoljniji, no to će se zadržati samo u siječnju i veljači jer već u ožujku cijena ide na 35 eura.

"Da smo ostali na staroj cijeni, to bi bilo 33,5 eura. S obzirom na inflaciju, 35 eura nama se čini prihvatljivo", rekao je Maro Kapović iz Društva prijatelja dubrovačke starine.

Domagoj Mikić, novinar Nove TV, i Luka Oman Luka Oman o opasnosti od petardi i zabrani pirotehnike: "To je i dalje manjina koja tlači većinu"

Brojni gosti Dubrovnik zimi biraju upravo zbog nešto nižih cijena, ali i manjih gužvi.

"U 11. i 12. mjesecu brojevi turista iz Hrvatske bili su dobri. To je oko 30 posto lošije od 2019., što je dobro. Sve akcije, bilo hoteli, ulaznice, restorani, mogu pomoći da se privuku domaći turisti", rekao je Miro Drašković, direktor Turističke zajednice Dubrovnik, reporterki Dnevnika Nove TV Pauli Klaić Saulačić.

Fran Stjepan Naranđa Prije dva mjeseca u Dnevniku Nove TV ovaj je mladi liječnik najavio odlazak iz Hrvatske, pogledajte gdje je danas: "Jako je puno prilika..."

Za iduću zimu plan je povećati broj letova. Pregovara se sa stranim aviokompanijama, ali i domaćom jer Dubrovnik je zimi poluprazan, a u ljetnim mjesecima puca po šavovima.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju